Makaronilaatikko
Snellmanin 100% tuoretta ja gm-vapaata kunnon jauheliha

Ma­ka­ro­ni­laa­tik­ko

Perinteinen makaronilaatikko on helppo valmistaa. Sitä on myös helppo muunnella haluamillaan lisukkeilla: juustokuorrutuksella vai ilman – valitse sinä.

Kerralla voi uunissa tehdä jopa monta vuoallista makaronilaatikkoa ja pakastaa sitten osan. Opiskelija, lapsiperhe tai eläkeläinen - perinteinen makaronilaatikko maistuu monelle. 

Herra Snellmanin resepti, ole hyvä!

Total cooking time: 1 tunti 15 min
Recipe yields: 6
Vaikeusaste: Helppo
Kunnon si­ka-nau­ta jau­he­li­ha

Ainekset: 

3 dl makaronia

1 iso sipuli

1 1⁄2 tl suolaa

1⁄2 tl mustapippuria

Munamaito

5 dl maitoa tai lihalientä

2 kananmunaa

Ohje: 

1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Ruskista jauheliha ja sipuli. Mausta suolalla pippurilla ja muilla haluamillasi mausteilla kuten paprikajauheella tai grillimausteella. 

3. Kaada kypsät makaronit ja jauheliha vuokaan ja sekoita. 

4. Sekoita maito ja kananmunat ja kaada vuokaan.

5. Paista makaronilaatikkoa 200 asteessa noin 60 minuuttia.

Vinkki:

  1. Voit myös laittaa makaronit keittämättä, lisää nesteen määrää silloin noin 4 dl lisää. Sekoita välillä.
  2. Makaronilaatikosta saa laktoosittoman käyttämällä lihalientä.
  3. Makaronilaatikkoa voi muunnella esim. korvaamalla osan nesteestä tomaattimurskalla tai lisäämällä joukkoon kasviksia.
  4. Tee jokaiselle oma pieni annosvuoallinen makaronilaatikkoa.
  5. Mausta makaronilaatikkoa esim. valkosipulilla. 
  6. Lisää pinnalle juustoraastetta.

Makaronilaatikkoresepti videolla: 

Tämä makaronilaatikkoresepti löytyy myös YouTubesta. 

Myös pekoni-lihamureke on oiva arkiruoka, jota valmistuu helposti kerralla isompi annos. Katso resepti täältä!

Vai miten olisi vaihteeksi hieman eksoottisempi ruoka jauhelihasta? Katso maukkaan chili con carnen ohje täältä!

JauhelihareseptitKunnon jauheliha30-60 minuuttiaPääruokaArkiruoka

joulukalenteri