Snellman All Natural -makumatka makkara-leipäkäääryleet

Mak­ka­ra-lei­pä­kää­ry­leet

Tämä Ugolinon herkut -blogin resepti oli mukana “All Natural -makumatka” -kilpailussa, jossa haastoimme suomalaisia ruokabloggaajia kehittämään oman reseptinsä lisäaineettomista All Natural -makkaroistamme.

Recipe yields: 6
Vaikeusaste: Kohtalainen
All Natural Bratwurst

Ainekset: 

BRATWURST-KANTARELLI LEIPÄKÄÄRYLEET

Lisäaineettomia ruis- tai vehnärieskoja

ituja, esim. sinimailasen

tuoretta timjamia

kanttarellitahnaa

Kanttarelltahna

1 dl kanttarelleja

1 valkosipulinkynsi

1⁄2 dl oliiviöljyä

tuoretta timjamia ja persiljaa

ripaus suolaa, valk- ja mustapippuria

CHIPOTLE-CHORIZO LEIPÄKÄÄRYLEET

Lisäaineettomia ruis- tai vehnärieskoja

Cheddarjuustoa (cili)

Tulinen silmusalaatti

Chili (punainen)

Puolukkatahna

1 dl puolukoita

1⁄2 chili hienonnettuna

1 rkl sokeria

TULINEN CHORIZO-BROCCOLINI LEIPÄKÄÄRYLEET

Lisäaineettomia ruis- tai vehnärieskoja

broccolini (tuore luomu)

Chili (punainen)

Tulinen silmusalaatti

Chilitahna

2 punaista chiliä

1 valkosipulinkynsi

1⁄2 dl oliiviöljyä

tuoretta persiljaa

suolaa

Ohje: 

Valmista heti ensimmäisenä tahnat. 

1.1. Paista kanttarellit pannulla 1 tl oliiviöljyssä kunnes menettävät ylimääräiset nesteet.  Mausta tinjamilla, valkopippurilla, mustapippurilla ja suolalla. Siirrä mortteliin tai mixeriin valkosipulin ja persiljan kanssa ja sekoita tahnaksi. Lisää oliiviöljy ja sekoita vielä hetken.

1.2. Laita puolukat, chili ja sokeri pieneen kattilaan. Hajoita pikkaisen puolukoita niin että mehu tulee hyvin ulos ja sekoita. Lämmitä seos ja anna kuplia aina sekottaen kunnes muodostuu hillomainen tahna. Tässä prosessissa menee noin 5 minuuttia.

1.3. Leikkaa chili pieneksi paloiksi. Lisää mortteliin valkosipulin, persiljan ja suolan kanssa. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Lisää oliiviöljy ja sekoita kunnolla. 

2. Paista makkarat grillissä.

3. Lämmitä leipäset tai rieskat grillissä muutaman sekunnin per puoli.

4. Levitä jokaisen leivän keskelle oma tahna. Aseta tahnan päälle kaksi makkaraa (4 chipotle & chorizo). Aseta jokaisen leipäsen päälle kuuluvat täytteet ja taita hyvin varovasti kiinni.

5. Kääri ympärille vähän folioo niin rullat pysyvät tiukasti kiinni ja on helppo syödä.

MakkarareseptitAll Natural

joko näit tämän odotetun "jatko-osan"?