Makkara-pekonipannukakut
Makkara-pekonipannukakut ovat herkullinen vaihtoehto suolaisten lettujen ystäville. Tavanomaisen lettutaikinan sekaan silputaan tässä reseptissä yrttejä sekä Herra Snellmanin Grillipekonia. Paistovaiheessa mukaan pääsee vielä viipaloitu makkara. Tuhtien makkara-pekonipannukakkujen kanssa tarjoiltavaksi sopii esimerkiksi raikas avokadokastike.
Ainekset:
2 dl vehnä- tai tattarijauhoja
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 ruukku oreganoa tai meiramia
1 ruukku rucolaa
4 dl maitoa tai vichyä
2 kananmunaa
150 g Snellman Grillipekonia
Paistamiseen:
50 g voita ja öljyä
Pinnalle:
Kastike:
2 syöntikypsää avokadoa muusattuna
1 punainen chili silputtuna
1 pieni sipuli
1 limen mehu
1⁄2 ruukkua ruohosipulia silputtuna
1⁄2 tl suolaa
1⁄2 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl oliiviöljyä
Ohje:
Mittaa jauhot, suola, sokeri, silputut oreganon lehdet ja rucola kulhoon. Lisää neste hyvin sekoittaen. Lisää kananmunat ja silputtu grillipekoni joukkoon. Sekoita hyvin ja anna taikinan turvota vartti.
Viipaloi makkarat. Sekoita avokadokastikkeen aineet.
Paista taikinasta isoja tai pieniä pannukakkuja, ripottele makkaraviipaleet pannuun annostellun taikinan päälle ja käännä kun paistopinta on kauniin värinen.
Tarjoa avokadokastikkeen kanssa.