Snellman All Natural -makumatka Makkarakeitto

Mak­ka­ra­keit­to ja Cho­rizo­kää­ry­leet

Tämä Ruokaunelmia -blogin resepti oli mukana “All Natural -makumatka” -kilpailussa, jossa haastoimme suomalaisia ruokabloggaajia kehittämään oman reseptinsä lisäaineettomista All Natural -makkaroistamme.

Recipe yields: 4
Vaikeusaste: Kohtalainen
All Natural Grillimakkara

Ainekset: 

Makkarakeitto

2 dl kuivattuja härkäpapuja

1 porkkana

2 kevätsipulia

1 1⁄2 l vettä

80 g tuoretta babypinaattia

suolaa

jauhettua paprikaa ja chilipippuria

Chorizokääryleet

2 varhaiskaalta

2 kevätsipulia

1 omena

1 dl vaaleaa kotimaista olutta

suolaa ja mustapippuria

2 dl keitinlientä

1 dl vaaleaa kotimaista olutta

3 rkl tummaa siirappia

Ohje: 

Makkarakeitto

1. Huuhtele härkäpavut ja liota vedessä yön yli. Kaada liotusvesi pois, huuhtele ja keitä pavut miedolla lämmöllä miedosti suolatussa vedessä puolisen tuntia. 

2. Suikaloi porkkana ja kevätsipulit. Kaada liemi pois pavuista ja lisää kattilaan porkkana, kevätsipulit ja vesi. Mausta ja keitä 10 minuuttia.

3. Lisää joukkoon ohueksi viipaloitu makkara (poista luonnonkuori) sekä babypinaatti ja keitä vielä viitisen minuuttia.

Snellman All Natural -makumatka Chorizokääryleet

 

Chorizokääryleet

1. Koverra kaaleista kannat pois. Laita kaalit yksi kerrallaan kattilaan kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Irrota kaalista lehtiä sitä mukaan, kun ne pehmenevät (7-8 ulointa lehteä/kaali). Jäähdytä lehdet kylmässä vedessä ja nosta ne talouspaperin päälle kuivumaan. Valuta loput kypsästä kaalista ja hienonna ne täytteeksi.

2. Kuori ja raasta omena sekä hienonna sipuli ja makkarat siivuiksi. Paista makkarat kevyesti pannulla voissa ja lisää joukkoon kaalisilppu, omenaraaste sekä sipulisilppu. Paista pieni hetki, lisää joukkoon olut ja hauduta hetki miedolla lämmöllä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Täyte on valmis, kun neste on haihtunut.

3. Ohenna veitsellä pehmitettyjen kaalinlehtien lehtiruotia ja levitä lehdet työlaudalle. Jaa täyte kaalinlehdille, taita lehtien reunat sivulta ja kääri paketiksi. Asettele kaalikääryleet uunipannulle vieri viereen, lisää keitinliemi sekä olut ja ripottele päälle suolaa.  Valuta lopuksi kääryleiden päälle siirappia.

4.Kypsennä kaalikääryleitä uunissa 200 asteessa, kunnes ne ovat ruskistuneet. Voit halutessasi kääntää kääryleet välillä. Valele kypsymisen aikana vuoassa olevalla liemellä.

5. Kun kaalikääryleet ovat hiukan ruskistuneet, alenna lämpö 150 asteeseen ja hauduta vielä 1 1/2 tuntia.

MakkarareseptitAll Natural

joulukalenteri