Maksaa venetsialaiseen tapaan

Mak­saa ve­net­sia­lai­seen ta­paan

Recipe yields: 3
Vaikeusaste: Kohtalainen
naudan maksapala

Ainekset: 

2 sipulia

2 rkl voita

3 rkl oliiviöljyä

nippu salviaa

1 dl valkoviiniä

1 rkl lihafondia

suolaa

mustapippuria

Ohje: 

1. Poista maksasta kalvot ja leikkaa se ohuiksi, melko pieniksi viipaleiksi. 

MAK­SAA VE­NET­SIA­LAI­SEEN TA­PAAN

2. Kuori ja viipaloi sipulit. Nypi salvia.

3. Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla keskilämmöllä. Lisää sipuliviipaleet ja hauduta ne kullankeltaisiksi. Lisää salvianlehdet. Sekoita.

4. Nosta pannu hetkeksi liedeltä ja työnnä sipuliseos pannun toiselle reunalle.  Laita pannu takaisin kuumalle levylle ja lisää maksaviipaleet. Paista ne molemmin puolin nopeasti kypsiksi.

5. Lisä valkoviini ja lihafondi, sekoita. Mausta ja tarjoa heti valkosipulilla ja yrteillä maustetun perunasoseen kanssa. 

MAK­SAA VE­NET­SIA­LAI­SEEN TA­PAAN

Juhla kuin juhlaPääruoka