grisfilé sisäfilee

Me­he­vä por­saan si­sä­fi­le uu­nis­sa

Porsaan sisäfile on helppo ja herkullinen ruokalaji, jonka kokkaaminen vaatii vain hieman aikaa. Tässä reseptissä kypsytetään Snellmanin maatiaispossusta valmistettu maukas porsaan sisäfile uunissa tuoreiden vihannesten kanssa. Näin porsaan sisäfile saa mukavasti makua ja mureutta. Alkuvalmistelujen jälkeen tämä possun sisäfile uunissa –resepti valmistuu itsekseen ja sinun tarvitsee vain odotella mehevän lihan ja herkullisten kasvisten kypsymistä.

Vinkki! Porsaan sisäfileen, vihannesten ja sitruunan liemestä saat lisäksi ihanan kastikkeen crème fraîchen avulla.

Tällä Herra Snellmanin ohjeella porsaan sisäfile uunissa onnistuu taatusti, ole hyvä!

Recipe yields: 4
Vaikeusaste: Kohtalainen
Maatiaispossun sisäfilee

Ainekset: 

600 g kesäperunaa (8 pientä)

400 g porkkanaa (3 pientä)

100 g fenkolia (1 kpl)

1 keltainen sipuli

1 pieni kyssäkaali

1 pieni kesäkurpitsa

2 rkl rypsiöljyä

suolaa, pippurisekoitusta

Liemi:

4 dl vettä

1 lihaliemikuutiota

2 rkl sulatettua voita

1 dl pilkotettua persiljaa

3 murskattua valkosipulinkynttä

mehua puolesta sitruunasta

Kastike:

lientä vuoasta

1 prk crème fraichea

2 rkl vedessä laimennettua maissitärkkelystä

Ohje: 

innerfilé recept sisäpaisti resepti

  1. Pese ja viipaloi perunat.
  2. Kuori porkkanat ja viipaloi reiluiksi paloiksi.
  3. Leikkaa fenkolista pois juuret ja viipaloi.
  4. Kuori ja hienonna sipuli.
  5. Kuori ja paloittele kyssäkaali.
  6. Viipaloi kesäkurpitsa.
  7. Laita kaikki vihannekset isoon uunivuokaan. Ripottele pääle rypsiöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.
  8. Paista vihanneksia uunissa 175 asteessa 25 minuuttia.
  9. Sillä aikaa, kun vihannekset valmistuvat, valmistele sisäfilee ja lihaliemi.
  10. Puhdista porsaan sisäfile mahdollisista kalvoista ja hiero pintaan suolaa ja pippuria. Tässä reseptissä käytimme pippurisekoitusta, jossa on monta eri pippuria.
  11. Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja lisää vähän voita. Ruskista possun sisäfile pikaisesti, jotta se saa kauniin värin.
  12. Ota vihannekset uunista ja laita ruskistettu porsaan sisäfile vuokaan vihannesten päälle. Laita paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan.
  13. Valmista liemi sekoittamalla ainekset. Parhaimman tuloksen saat käyttämällä lämmintä vettä.
  14. Kaada liemi vuokaan vihannesten ja lihan ylle. Halutessasi voit myös lisätä vähän vettä paistinpannulle ja kaataa myös tämän liemen lihan päälle.
  15. Kypsennä porsaan sisäfile uunissa vihannesten kera 25–30 minuuttia 175 asteessa, kunnes paistomittari näyttää 70 astetta.
  16. Ota sisäfilee leikkuulaidalle ja anna seisoa pari minuuttia, ennen kuin leikkaat sen viipaleiksi.
  17. Kaada liemi pois pieneen kattilaan, kiehauta ja lisää creme fraiche. Maista ja lisää maissitärkkelys.

innerfilé recept sisäpaisti resepti

Filee- ja paistireseptitFileet ja paistitYli 1 tuntiPääruoka