Siirry sisältöön
Porsaan sisäfile uunissa

Porsaan sisäfile uunissa

Maatiaispossun sisäfilee n. 600 g

5

25min työaika | 1t 15min kokonaisaika

Helppo

Porsaan sisäfile on helppo ja herkullinen ruokalaji, jonka kokkaaminen vaatii vain hieman aikaa. Tässä reseptissä kypsytetään Snellmanin maatiaispossusta valmistettu maukas porsaan sisäfile uunissa tuoreiden vihannesten kanssa. Näin porsaan sisäfile saa mukavasti makua ja mureutta. Alkuvalmistelujen jälkeen possun sisäfile valmistuu uunissa itsekseen ja sinun tarvitsee vain odotella mehevän lihan ja herkullisten kasvisten kypsymistä. Tällä ohjeella porsaan sisäfile uunissa onnistuu taatusti, ole hyvä!

Ainekset

Porsaan sisäfile
Kasvikset
  • 600 g perunaa
  • 3 kpl porkkanaa
  • 1 kpl fenkolia
  • 2 kpl punasipulia
  • 1 kpl kyssäkaalia
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 tl hunajaa
  • 0.5 tl mustapippuria
Kastike
  • 200 g ranskankermaa (12 % rasvaa)
  • 1 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tuoreita yrttejä silputtuna
  • 1 rkl dijon sinappia
  • 1 rkl sitruunanmehua

Ohje

Ota liha huoneenlämpöön 30 min ennen valmistusta.

Valmistele ensin kasvikset. Pese ja lohko perunat. Kuori porkkanat ja leikkaa reiluiksi paloiksi. Poista fenkolista kantaosa ja viipaloi se. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja paloittele kyssäkaali. Hienonna yrtit.

Laita kaikki kasvikset isoon uunivuokaan. Lisää yrtit. Valuta päälle öljyä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Sekoita.

Kuivaa lihan porsaan sisäfilee ja poista mahdollisista kalvoista. Hiero pintaan suolaa ja pippurisekoitusta.

Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja lisää vähän voita. Ruskista possun sisäfile, jotta se saa kauniin värin. Nosta porsaan sisäfilee vuokaan kasvisten keskelle.

Laita paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Kypsennä porsaan sisäfileetä ja kasviksia 35–45 minuuttia 175-asteisessa uunissa, kunnes paistomittari näyttää 68 astetta.

Ota sisäfilee uunista ja anna sen vetäytyä foliossa noin 15 minuuttia.

Nosta uunin lämpötila 225-asteeseen ja jatka kasvisten kypsentämistä lihan vetäytymisen ajan (15–20 min).

Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna yrtit. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.

Leikkaa porsaan sisäfilee viipaleiksi kasvisten päälle vuokaan. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä. Tarjoa kastikkeen kanssa.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 380 g
Energia 422 kJ / 101 kcal 1604 kJ / 383 kcal
Rasva 4.3 g 16.5 g
- josta tyydyttynyttä 1.7 g 6.3 g
Hiilihydraatit 6.7 g 25.6 g
- josta sokereita 2.5 g 9.6 g
Proteiini 8 g 31 g
Ravintokuitu 1.2 g 4.4 g
Suola 0.6 g 2.2 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Isänpäivä Itsenäisyyspäivä Pataruoat Pääsiäinen

Kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle