sjömansbiff merimiespihvi

Me­ri­mies­pih­viä pa­das­sa

Nimestään huolimatta merimiespihvi on pataruoka eikä suinkaan pihvi. Merimiespihvin valmistamiseen soveltuu kuitenkin erinomaisesti monikäyttöinen ja erittäin ohueksi viipaloitu Snellmanin Naudan ohuen ohut sisäpaisti. Vähärasvainen ja kalvottomaksi puhdistettu sisäpaisti tehdään tuoreesta, pakastattomasta lihasta. Pitkän haudutuksen tuloksena merimiespihvi on täynnä makua ja mureutta.

Herra Snellmanin merimiespihviresepti, ole hyvä!

Recipe yields: 5
Vaikeusaste: Helppo
ohut sisäpaisti tunn innerstek

Ainekset: 

2 rkl öljyä tai voita

1 tl suolaa

3⁄4 tl rouhittua mustapippuria

1 kg perunoita

2 sipulia

200 g lanttua

150 g porkkanoita

5 dl kotikaljaa

2 lihaliemikuutiota

2 rkl siirappia

1⁄2 ruukkua timjamia tai 1 tl kuivattu timjamia

20 g voita

Ohje: 

Ota Naudan ohuen ohuet sisäpaistit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Leikkaa viipalenippu kolmeen osaan. Ruskista toisistaan irrotetut viipaleet voissa tai öljyssä paistinpannussa useammassa erässä, mausta suolalla ja pippurilla.

Kuori ja viipaloi perunat, sipulit ja juurekset.

Lado kasvisviipaleet lihaviipaleiden kanssa pataan tai uunivuokaan kerroksittain niin että pinnan peittona on perunaviipaleet. Kuumenna kotikalja, murennetut liemikuutiot ja pari ruokalusikallista siirappia kiehuvaksi ja kaada liemi aineksien päälle pataan. Peitä pinta timjamin varsilla ja vedä jääkaappikylmästä voista ohuita siivuja pinnalle. Valuta ohuet siirappiraidat päälle. Paista uunissa 170 asteessa noin 90 minuuttia. Painele pinnan aineksia liemen joukkoon pari kertaa paiston aikana.

Ota vuoka uunista, pane kansi päälle ja anna merimiespihvin tekeytyä 15–20 minuuttia ennen syöntiä. Tarjoa maustepunajuurien ja -kurkkujen sekä smetanan kera. 

PihvireseptitPihvitOhuen ohuet pihvitArkiruokaYli 1 tuntiPääruoka

joko näit tämän odotetun "jatko-osan"?