Nakki-annosmunakkaat

Nak­ki-an­nos­mu­nak­kaat

Tässäpä vasta kiireettömiin viikonloppuaamuihin sopiva brunssiruoka: annosmunakkaat nakeilla! Pienen punaisen keittiön Peggy valmisti nämä herkulliset nakki-annosmunakkaat osana Nakkikeräilykampanjaamme ja käytti reseptissä Kunnon kuorettomien nakkien lisäksi raikkaita kirsikkatomaatteja ja runsaasti juustoa.

Kunnon nakit ovat yksi hyvä variaatio valmistaa annosmunakkaita, mutta annosmunakkaat ovat helppoja tuunata myös muilla täytteillä kuten jauhelihalla tai kinkulla. 

Recipe yields: 10
Vaikeusaste: Helppo
 
Kunnon kuoreton nakki

Ainekset: 

6 kananmunaa

1⁄2 dl maitoa

2 rkl vehnäjauhoja

1 dl juustoraastetta

100 g kirsikkatomaatteja

1 rkl tuoretta persiljaa

1⁄2 tl suolaa

mustapippuria

Ohje: 

1. Suojaa pienet uunivuoat esim. leivinpaperilla.
2. Pilko nakit pieniksi viipaleiksi.
3. Hienonna persilja ja viipaloi tomaatit neljään osaan.
4. Riko ja vatkaa kananmunat.
5. Lisää maito, vehnäjauho, juustoraaste, persilja ja mausteet joukkoon.
6. Annostele kananmunaseos uunivuokiin.
7. Ripottele nakit ja tomaatit tasaisesti jokaiseen uunivuokaan.
8. Paista uunissa keskitasolla 175 asteessa noin 20 minuuttia koosta riippuen.
9. Tarjoile lämpimänä tai jäähtyneenä, oman mielen mukaan.

Nakkireseptit - Monenlaista ruokaa nakeistaKunnon nakitAlle 10 minuuttiaHelppo ruokaVälipala