Snellman All Natural -makumatka nyhtöhodarit

Nyh­tö­ho­da­ri

Tämä Tinskun keittiössä -blogin resepti on mukana “All Natural -makumatka” -kilpailussa, jossa haastoimme suomalaisia ruokabloggaajia kehittämään oman reseptinsä lisäaineettomista All Natural -makkaroistamme.

Kolme finalistia valitaan yleisöäänestyksellä ja lopullisen voittajan valitsee Snellmanin henkilökunnasta koostuva tuomaristo. Äänestämällä omaa suosikkiasi osallistut samalla kolmen kesän uutuuksia sisältävän tuotepakettimme arvontaan!

Äänestä!

Recipe yields: 20
Vaikeusaste: Helppo
salsiccia merguez

Ainekset: 

Pikkelöityä punasipulia (resepti alla)

kaalisalaattia (resepti alla)

majoneesia, chilikastiketta, ketsuppia ja sinappia

paahdettua sipulia

salaattia

kurkkusalaattia

Hodarisämpylät

5 dl maitoa

50 g hiivaa (käytä 75 g, jos käytät gluteenitonta jauhoseosta)

11 1⁄2 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)

1 tl sokeria

1 rkl suolaa

50 g pehmeää voita

kananmunaa voiteluun

seesaminsiemeniä pinnalle

Pikkelöity punasipuli

4 punasipulia

1 dl balsamicoa

3 tl sokeria

1⁄2 tl mustapippuria

ripaus suolaa

1⁄2 dl öljyä

Kaalisalaatti

1⁄2 valkokaali raastettuna

2 porkkana raastettuna

1 valkosipulikynsi murskattuna

2 rkl viinietikkaa tai sitruunamehua

1 rkl sinappia

1⁄2 tl suolaa

1 tl sokeria

1⁄2 tl rouhittua mustapippuria

1 dl majoneesia

1 dl kermaviiliä tai kasvisjoogurttia

Ohje: 

Hodarisämpylät

1. Liota hiiva ja sokeri kädenlämpöiseen maitoon.
2. Sekoita suola jauhojen joukkoon ja lisäile muutamassa osassa koko ajan vaivaten.
3. Alusta taikinaa yleiskoneella noin 10 min.
4. Lisää pehmeä voi ja vaivaa vielä hetki.
5. Anna taikinan kohota liinan alla puolisen tuntia.
6. Pyöritä taikina pariksi tangoksi ja leikkaa veitsellä 2-3 sormen paksuisia palleroita.
7. Levitä pallerot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille hieman erilleen toisistaan.
8. Anna kohota liinan alla vedottomassa ja lämpöisessä paikassa ainakin tunnin.
9. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
10. Paista uunin alatasolla 220*C 10 – 15 min.

Pikkelöity punasipuli -ohje

1. Kuori ja siivuta punasipulit.
2. Irrota renkaat toisistaan.
3. Laita kaikki muut aineet paitsi öljy kattilaan ja anna kiehahtaa.
4. Hauduta hiljaa poreillen ja välillä varovasti sekoitellen noin 7 min.
5. Ota kattila liedeltä ja lisää öljy.
6. Jäähdytä ennen tarjoilua.

Kaalisalaatti-ohje

1. Sekoita kaikki aineet keskenään 
2. Anna maustua kylmässä puolisen tuntia.

Kokoa nyhtöhodarit:

1. Anna hodaripellin jäähtyä hetken, repäise neljään osaan ja leikkaa palat keskeltä halki.
2. Asettele pohjaosat isolle tarjottimelle takaisin yhteen ja levitä päälle maun mukaan mieleisiäsi täytteitä.

MakkarareseptitKesäruokaAll Natural