Snellman All Natural -makumatka omppu-hodari

Omp­pu, pe­ko­ni ja has­sel­päh­ki­nä ho­da­rit

Tämä Vivaciabatta! -blogin resepti oli mukana “All Natural -makumatka” -kilpailussa, jossa haastoimme suomalaisia ruokabloggaajia kehittämään oman reseptinsä lisäaineettomista All Natural -makkaroistamme.

Recipe yields: 4
Vaikeusaste: Kohtalainen
All Natural Nakki

Ainekset: 

Hasselpähkinäsämpylät

250 g jauhoja

150 g maitoa

30 g voita

20 g sokeria

12 g hiivaa

5 g suolaa

30 g hasselpähkinöitä

munaa voiteluun

Chiliomenahilloke

3 omenaa

1 chili

2 rkl vettä tai omenamehua

hunajaa

ripaus sokeria

suolaa & pippuria

1 situunan mehu ja kuoret

Ohje: 

Aloita sämpylöillä.

1. Paahda enemmän pähkinöitä kun sämpylät tarvitsevat ja rouhi ne karkeaksi, säästä osa koristeeksi hodarin päälle.

2. Pistä kaikki aineet paitsi pähkinät taikinan koneen pataan ja vaivaa taikinaksi, sekoita pähkinät mukaan.

3. Jaa valmis taikina kuuteen osaan, pyöritä palloiksi ja anna levätä 10 minuttia jauhotetulla pöydällä. Voit myös käyttää pyöritelyyn riisijauhoa eikä sämpylöitä ole pakko voidella, silloin pinnasta tulee hauskan karhea mutta toisaalta vähän haalean värinen.

4. Pyöritä palloista käsin välissä pötköjä ja anna niiden nousta pellillä puolisen tuntia.

5. Voitele ja paista 225 asteissa uunissa, vartio pullia koska ne ottaa helposti liikaa väriä.


Sämpylöiden noustessa tai olevan uunissa voit tehdä chiliomenahillokkeen.

1. Palottele omenat pieniksi kuutioiksi ja chili pieneksi.

2.Lisää ne kattilaan jossa on muut aineet. Keitä pienellä tulella kunnes ometa on melkeen hajonneet.
 

Hodareiden koonti:

1. Paista makkarat ja pekonit paistinpannussa.

2. Leikkaa sämpylät auki, levitä pohjalle sinappia, lisää makkara ja pekoni, päälle chiliomppua ja pähkinärouhetta.

MakkarareseptitHelppo ruoka