Oopperaleike

Oop­pe­ra­lei­ke

Oopperaleike on leivitetty porsaanleike, joka tarjotaan paistetun munan kanssa. Oopperaleike paneroidaan kahteen kertaan ennen paistamista, joten se saa mukavan rapean pinnan. Maukas oopperaleike valmistuu luonnollisesti kunnon kotimaisesta lihasta ja juuri sellaista on perhetiloillamme kasvatettu maatiaispossu. Leikkaa pihvit ulkofileepalasta tai käytä erittäin ohuita lehtipihvejämme. Tarjoile oopperaleike esimerkiksi perunamuussin kera.

 

Recipe yields: 4
Vaikeusaste: Kohtalainen
Maatiaispossun extra ulkofilee

Ainekset: 

PANEROITU PORSAANLEIKE

suolaa, pippuria

Leivitys:

1 dl vehnäjauhoja

2 kananmunaa

2 dl korppujauhoja

Paistamiseen:

voita ja kasvisöljyä

Ohje: 

1. Pane 1 ½ cm paksuinen possun ulkofileeviipale pakastepussiin tai kahden elintarvikemuovin väliin.

2. Nuiji pihvit hellästi noin puolen sentin paksuisiksi, ohuiksi pihveiksi. Leikkeestä tulisi tulla kooltaan noin kolminkertainen.

3. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Pyöräytä vehnäjauhoissa, kasta kevyesti vatkatussa munassa ja lopuksi pyöräytä leike korppujauhoissa. Anna leikkeiden kuivahtaa vartin verran ennen paistamista, jotta panerointi kiinnittyy lihaan.

Oopperanleike

Leikkeiden valmistus

4. Kuumenna pannussa tilkka öljyä ja ruokalusikallinen voita.

Leikkeiden valmistus

5. Kun öljyn pinta väreilee ja rasva hieman ruskistuu, on pannu tarpeeksi kuuma. Paista leikkeet molemmin puolin, noin pari minuuttia puoleltaan. Tarjoa oopperaleike heti.

PihvireseptitJuhla kuin juhlaTuore LihaPihvitPääruoka