Oskarinleike

Os­ka­rin­lei­ke

Ruotsin kuninkaan Oskar II mukaan nimetty leivitetty porsaan- tai vasikanleike, joka tarjotaan valkoisen tankoparsan, hummerin tai katkarapujen ja choronkastikkeen kanssa. 

Recipe yields: 4
Vaikeusaste: Kohtalainen
Maatiaispossun extra ulkofilee

Ainekset: 

PANEROITU PORSAANLEIKE

suolaa, pippuria

Leivitys:

1 dl vehnäjauhoja

2 kananmunaa

2 dl korppujauhoja

Paistamiseen:

voita ja kasvisöljyä

Sienimuhennos:

1 l tuoreita, silputtuja kantarelleja tai 250 g käyttövalmista, suolattua metsäsienisekoitusta

1 sipuli

1 valkosipulin kynsi

1 rkl voita

1 rkl öljyä

1 tl mietoa currytahnaa

1 dl vehnäjauhoja

4 dl kermaa

4 dl vettä

suolaa

valkopippuria

Ohje: 

1. Pane 1 ½ cm paksuinen possun ulkofileeviipale pakastepussiin tai kahden elintarvikemuovin väliin.

2. Nuiji pihvit hellästi noin puolen sentin paksuisiksi, ohuiksi pihveiksi. Leikkeestä tulisi tulla kooltaan noin kolminkertainen.

3. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Pyöräytä vehnäjauhoissa, kasta kevyesti vatkatussa munassa ja lopuksi pyöräytä leike korppujauhoissa. Anna leikkeiden kuivahtaa vartin verran ennen paistamista, jotta panerointi kiinnittyy lihaan.

LEIK­KEI­DEN VAL­MIS­TUS

Leikkeiden valmistus

4. Kuumenna pannussa tilkka öljyä ja ruokalusikallinen voita.

Leikkeiden valmistus

5. Kun öljyn pinta väreilee ja rasva hieman ruskistuu, on pannu tarpeeksi kuuma. Paista leikkeet molemmin puolin, noin pari minuuttia puoleltaan. Tarjoa heti.

 

Choronkastike

Choronkastike nimetty kehittäjänsä kokki Alexandre Étienne Choronin mukaan. Kun maustat béarnaisekastikkeen noin 1 ruokalusikallisella tomaattispyreetä, siitä tulee choronkastike.

Sienimuhennos

1. Kuullota sieni-sipulihakkelusta kuumennetussa öljy-voiseoksessa kunnes sipuli on läpikuultava. Lisää pannulle currytahna.

2. Sekoita jauhot kuumaan sieniseokseen ja lisää nesteet. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

 

PihvireseptitJuhla kuin juhlaTuore LihaPihvitPääruoka