Pasta Carbonara

Pas­ta Car­bo­na­ra

Ah, pasta carbonara – niin helppoa ja niin hyvää! Halutessasi voit myös valmistaa pasta carbonaran ilman kermaa tai ilman kananmunaa. Carbonarassa on yleensä pippuria, niinpä Snellmanin runsaasti suomalaista gm-vapaata maatiaispossunlihaa sisältävä ja ilman natriumglutamaattia valmistettu Ohuen ohut pippurinen kinkku sopiikin täydellisesti juuri pasta carbonaraan. Carbonara valmistuu nopeasti yhtä aikaa spaghetin kanssa ja on varma valinta sekä lasten arkiruoaksi että päivällispöytään, kun tulee vieraita. 

Tässä Herra Snellmanin pasta carbonara -resepti, ole hyvä!  

Recipe yields: 4
Vaikeusaste: Kohtalainen
Ohuen ohut Pippurinen kinkku

Ainekset: 

spaghettia

1 sipuli

4 kananmunaa

1 dl ruokakermaa

1 pussillinen (70 g) parmesanraastetta

öljyä paistamiseen

tuoretta oreganoa

Ohje: 

1. Kiehauta vesi ja keitä spaghetti pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Silppua sipuli hienoksi ja viipaloi kinkku pieniksi paloiksi.

3. Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää kinkku ja sipulihake. Ruskista kunnes sipulit ovat kullanruskeita ja rapeita.

4. Vatkaa kananmunat ja ruokakerma kulhossa.

5. Kaada keitetystä spaghetista vesi pois ja sekoita pannulle kinkun ja sipulin joukkoon. Lisää pannulle myös munakermaseos ja parmesanraaste.

6. Sekoita kunnes koko pasta on lämmintä, mutta varo kuumentamasta niin paljon, että kananmuna alkaa jähmettyä. Mausta suolalla ja pippurilla.

7. Tarjoa heti tuoreiden yrttien kanssa.

Pasta Carbonara - kinkkupasta superior kinkusta: 

Italialainen pasta carbonara oli alkujaan Rooman alueen ruokalaji. Nimi Carbonara viittaa kivihiilikaivoksilla työskenteleviin miehiin, joille pippurinen pastakastike oli oivallinen lounas. Carbonara-kastiketta on kuitenkin helppo maustaa halutessaan myös oman maun mukaan - esimerkiksi sinihomejuustolla. Reseptivideolla valmistuu pasta carbonara ilman kananmunaa, mutta perinteiseen pasta carbonaraan se kuuluu - runsaan sipulin lisäksi. Aavistuksen raa'aksi jäävä kananmuna ei välttämättä kuitenkaan ole kaikkien mieleen. Silloin se kannattaa suosiolla jättää pois ja tuplata kerman määrä. Näin näppärästi se käy: 

Tämä pasta carbonara löytyy myös YouTubesta. 

Tutustu myös kermaiseen kinkkupasta-reseptiimme!

Ohuen ohuet leikkelereseptitNopea ruokaPasta