Siirry sisältöön
Pasta Carbonara

Pasta Carbonara

Ohuen ohut pippurinen kinkku 150 g

4

20min työaika | 20min kokonaisaika

Keskitaso

Ah, pasta carbonara – niin helppoa ja niin hyvää! Perinteisen reseptin mukainen aito pasta carbonara sisältää sekä kermaa että kananmunaa, mutta halutessasi voit myös valmistaa carbonaran ilman kermaa tai ilman kananmunaa. Pasta carbonarassa on yleensä pippuria, niinpä Snellmanin runsaasti suomalaista gm-vapaata maatiaispossunlihaa sisältävä ja ilman natriumglutamaattia valmistettu Ohuen ohut pippurinen kinkku sopiikin ruokaan täydellisesti. Carbonara-kastike valmistuu nopeasti yhtä aikaa spaghetin kanssa ja on varma valinta sekä lasten arkiruoaksi että päivällispöytään, kun tulee vieraita. Meillä Snellmanilla testattu ja hyväksi todettu resepti, ole hyvä!

Ainekset

Pasta Carbonara

Ohje

Kiehauta vesi ja keitä spaghetti pakkauksen ohjeen mukaan.

Silppua sipuli hienoksi ja viipaloi kinkku pieniksi paloiksi.

Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää kinkku ja sipulihake. Ruskista kunnes sipulit ovat kullanruskeita ja rapeita.

Vatkaa kananmunat ja ruokakerma kulhossa.

Kaada keitetystä spaghetista vesi pois ja sekoita pannulle kinkun ja sipulin joukkoon. Lisää pannulle myös munakermaseos ja parmesanraaste.

Sekoita kunnes koko pasta on lämmintä, mutta varo kuumentamasta niin paljon, että kananmuna alkaa jähmettyä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoa pasta carbonara heti tuoreiden yrttien kanssa.

Vinkki!

Kokeile myös tehdä pasta carbonara Kunnon pekonista! Tällöin valmistusaika toki pitenee pekonin pilkkomisen ja rapeaksi ruskistamisen verran (eikä öljyä tarvita), mutta lopputulos on varmasti vaivannäön väärti, tuleehan pekonisesta pasta carbonarasta kerrassaan vastustamattoman herkullista.

Pasta Carbonara eli miilunpolttajan spagetti:

Italialainen pasta carbonara oli alkujaan Rooman alueen ruokalaji. Nimi Carbonara viittaa kivihiilikaivoksilla työskenteleviin miehiin, joille pippurinen pastakastike oli oivallinen lounas. Suomessa ruoasta käytetään usein myös nimeä miilunpolttajan pasta tai spagetti.

Carbonara-kastiketta on helppo maustaa halutessaan myös oman maun mukaan – esimerkiksi sinihomejuustolla. Reseptivideolla valmistuu pasta carbonara ilman kananmunaa, mutta aitoon pasta carbonaraan se kuuluu – runsaan sipulin lisäksi. Aavistuksen raa’aksi jäävä kananmuna ei välttämättä kuitenkaan ole kaikkien mieleen. Silloin se kannattaa suosiolla jättää pois ja tuplata kerman määrä.

Katso myös muut carbonara-henkiset reseptimme:

  • Välipäivien pasta carbonara joulukinkusta

  • Kinkkupasta suomalaisittain, sinihomejuustolla ja ilman kananmunaa

  • Kunnon carbonara lenkkimakkarasta

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 220 g
Energia 935 kJ / 223 kcal 2058 kJ / 490 kcal
Rasva 8 g 17.6 g
- josta tyydyttynyttä 2.8 g 6.2 g
Hiilihydraatit 23.7 g 52.1 g
- josta sokereita 0.8 g 1.9 g
Proteiini 13 g 28 g
Ravintokuitu 1.3 g 2.9 g
Suola 0.5 g 1.1 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Italialainen ruoka Pastaruoat

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle