Pastasalaatti pestolla

Pas­ta­sa­laat­ti pes­tol­la

Maistuisiko maukas pastasalaatti? Tässäpä Herra Snellmanin pestolla maustettu pastasalaatti, joka on kuin piste iin päällä monen ruoan lisukkeena. Pastasalaatti on ruokalaji, jonka reseptiä on helppo muokata makunsa mukaan, vaihtamalla jokin kasvis toiseen tai lisäämällä esimerkiksi juustoa. Hieman ruokaisampi pastasalaatti syntyy käyttämällä vaikkapa kinkkusuikaleita. Pastasalaatti on myös oiva valinta juhlapöytiin, sillä se tarjoillaan kylmänä ja voidaan helposti valmistaa etukäteen.

Kokeile valmistaa Herra Snellmanin ihana resepti kasvistäytteellä ja odottele vieraiden kehuja! 

Total cooking time: 1 tunti
Recipe yields: 4
Vaikeusaste: Helppo

Ainekset: 

2 dl pennepastaa

1 paprika

2 punasipulia

1 dl vihreitä oliiveja

2 rkl pestoa

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl valkoviinietikkaa

1 kynsi valkosipulia

1 ripaus suolaa

1 ripaus pippuria

Ohje: 

Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä. Kaada pasta siivilään ja huuhtele se kylmällä vedellä. Anna veden valua hyvin.

Suikaloi paprika ja punasipuli.

Tee kastike pestosta, oliiviöljystä, valkoviinietikasta ja puristetusta valkosipulin kynnestä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita pasta ja vihannekset kulhossa. Lisää kastike ja sekoita hyvin.

Kaada salaatti tarjoilukulhoon.

GrilliruokaJuhannusreseptitPastaSalaatit ja lisukkeet

joulukalenteri