Siirry sisältöön
Pekoni-munakupit

Pekoni-munakupit

Kunnon pekoni 150 g

12

25min kokonaisaika

Helppo

Pekoni-munakupit ovat hauska tapa yhdistää tuhdin aamupalan kulmakivet: pekoni ja kananmuna. Ja hyvinhän nämä maistuvat myös vaikkapa iltapalana. Lisäksi pekoni-munakuppeja on helppo tuunata mieleisikseen esimerkiksi juustolaatua vaihtamalla. Käyttämällä Snellmanin Kunnon Pekonia saat pekoni-munakupeista erityisen maukkaita.

Ainekset

Pekoni-munakupit
  • 2 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
  • 12 kpl kananmunaa
  • 15 g voita
  • 1 kpl ripaus suolaa
  • 1 kpl ripaus mustapippuria
  • 0.5 dl silputtua ruohosipulia
  • 1 dl juustoraastetta

Ohje

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Voitele muffinssipelti. Mikäli sinulla ei ole muffinssipeltiä, voit käyttää esim. pieniä kuumuutta kestäviä kuppeja. Asettele pekonia muotteihin niin, että ne muodostavat ”kupin”. Muista täyttää myös pohja.

Riko yksi kananmuna kuhunkin pekonikuppiin ja mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele pekoni-munakupit lisäämällä pinnalle silputtua ruohosipulia ja makusi mukaan juustoraastetta tai sinihomejuustoa.

Paista noin 15 minuuttia kunnes kananmuna on jähmettynyt ja pekoni-munakupit ovat saaneet hieman väriä.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 80 g
Energia 931 kJ / 224 kcal 745 kJ / 180 kcal
Rasva 18.3 g 14.6 g
- josta tyydyttynyttä 6.5 g 5.2 g
Hiilihydraatit 0.6 g 0.5 g
- josta sokereita 0.6 g 0.5 g
Proteiini 15 g 12 g
Ravintokuitu 0.1 g 0.1 g
Suola 1.1 g 0.9 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle