Snellman All Natural -makumatka shakshuka

Pi­rul­li­sen Maus­tei­nen Cho­rizo-Shaks­hu­ka

Tämä Jerryn Keittiössä -blogin resepti on mukana “All Natural -makumatka” -kilpailussa, jossa haastoimme suomalaisia ruokabloggaajia kehittämään oman reseptinsä lisäaineettomista All Natural -makkaroistamme.

Kolme finalistia valitaan yleisöäänestyksellä ja lopullisen voittajan valitsee Snellmanin henkilökunnasta koostuva tuomaristo. Äänestämällä omaa suosikkiasi osallistut samalla kolmen kesän uutuuksia sisältävän tuotepakettimme arvontaan!

Äänestä!

Recipe yields: 4
Vaikeusaste: Helppo
All Natural Chorizo

Ainekset: 

1 sipuli

1⁄2 punainen paprika

2 valkosipulinkynttä

1 punainen chili

1 tl mustapippuria, cayenepippuria ja jauhettua kuminaa

2 tl paprikajauhetta

3 rkl tomaattipyreetä

2-3 kanamunaa

oliiviöljyä paistamiseen

Lisäksi

Silputtua lehtipersiljaa ja ruohosilpulia, paahdettua maalaisleipää

Ohje: 

1. Kuullota hienoksi silputtua sipulia ja paprikaa öljytyllä valurautapannulla tai korkeareunaisella paistinpannulla viitisen minuuttia. 

2. Lisää joukkoon silputtu chili ja puristettu valkosipuli ja jatka paistamista muutaman minuutin ajan. Lisää mausteet ja paahda seosta hetki. Lisää seuraavaksi pannulle tomaattimurska sekä tomaattipyree ja anna kiehua matalalla lämmöllä kymmenisen minuuttia, kunnes kastike on vetäytynyt hieman kokoon.

3. Ruskista chorizo-makkarat öljytyllä pannulla ja pilko pieniksi paloiksi tomaattikastikkeen joukkoon. Halutessasi voit myös jättää osan makkaroista kokonaisiksi ja lisätä ne tomaattikastikkeen päälle.

4. Kaiva kastikkeeseen puukauhalla pieniä koloja ja riko kananmunat koloihin. Jatka paistamista miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia, kunnes kananmunat ovat kypsyneet. Itse jätän mieluiten keltuaiset juokseviksi, mutta se on vain makuasia.

5. Ripottele valmiin shakshukan päälle silputtua persiljaa ja ruohosipulia ja nauti rapeapaahdetun leivän kera!

MakkarareseptitAll NaturalHelppo ruokaPikkusuolaiset