Siirry sisältöön
Porkkanalaatikko

Porkkanalaatikko

8

1t 45min kokonaisaika

Keskitaso

Popsi, popsi porkkanalaatikkoa. Jokaisen suomalaisen joulupöydän vakiovieras jo 1930-luvulta lähtien. Ota kokeiluun meillä Snellmanilla hyväksi todettu resepti!

Ainekset

Porkkanalaatikko
  • 1 kg porkkanaa
  • 5 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1.5 dl puuroriisiä
  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 kpl kananmunaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 dl siirappia
  • 0.25 tl valkopippuria
  • 0.25 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 rkl voita

Ohje

Keitä paloitellut porkkanat lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Ota keitinvesi talteen ja keitä siinä riisit.

Soseuta porkkanat. Sekoita kaikki ainekset kun riisi on kiehunut.

Kaada seos voideltuun vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja pari nokaretta voita.

Paista 200 asteessa 45 minuuttia.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 200 g
Energia 621 kJ / 149 kcal 1242 kJ / 298 kcal
Rasva 8.9 g 17.7 g
- josta tyydyttynyttä 5.5 g 11.1 g
Hiilihydraatit 13.9 g 27.8 g
- josta sokereita 6 g 12 g
Proteiini 2 g 5 g
Ravintokuitu 1.8 g 3.5 g
Suola 0.6 g 1.2 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle