snellman possu ulkofilee

Por­saan ul­ko­fi­lee gril­lis­sä

Porsaan ulkofilee valmistuu maukkaaksi grillissä. Tämä filee saa makua pintaan hierotusta RUB-mausteesta. Lihan sopivasta kypsyydestä pitää huolta paistomittari, jonka ansiosta liha ei pääse paistumaan liian kuivaksi. Tarjoile grillattu porsaan ulkofilee esimerkiksi kasvisten ja uusien perunoiden kera.

Recipe yields: 6
Vaikeusaste: Helppo
 

Ainekset: 

suolaa ja pippuria

Ohje: 

  1. Ota filee huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen grillausta.
  2. Poista fileen kalvot.
  3. Hiero mausteita fileen pintaan, esim. jotain valmista RUB-maustetta. Anna maustua hetken.
  4. Laita lihaan paistomittari.
  5. Grillaa fileeseen kaunis pinta, laske grillin lämpöä ja jatka grillausta välillä käännellen kunnes paistomittari näyttää 70°C.
  6. Voit valella pintaa grillauskastikkeella.
  7. Nosta filee pois ja kääri folioon, annan vetäytyä hetken.

Katso myös:
Porsaan sisäfilee grillissä
Naudan ulkofilee grillissä
Entrecôte grillissä

Filee- ja paistireseptitGrilliruoka