Ribsit

Rib­sit

Ribsit grillissä ovat jo pitkään olleet yksi suosituimmista grillikauden herkuista. Ribsit ovat parhaimmillaan silloin, kun liha irtoaa luista kuin itsestään. Miten ribseistä sitten saa tehtyä tarpeeksi mureita ja maukkaita? Salaisuus on siinä, että ribsit viimeistellään grillissä vasta esikypsennyksen jälkeen, jolloin ne ehtivät mureutua tarpeeksi ja saavat lopuksi kauniin ruskean ja rapean pinnan. Ribsit voi esikypsentää uunissa tai keittämällä. Kokeile herra Snellmanin helppoa reseptiä!

Recipe yields: 4
Vaikeusaste: Helppo
griliribsit

Ainekset: 

Ohje: 

ESIKYPSENNYS UUNISSA
Aseta liha uunivuokaan lihapuoli ylöspäin. Sirottele pintaan suolaa ja levitä marinadi. Peitä vuoka alumiinifoliolla. Kypsennä uunissa 200°C:ssa  n. 1 tunti. Poista folio ja pidä uunissa vielä n. 30 min tai grillaa pintaan kaunis väri. Ribsit ovat valmiit, kun liha irtoaa helposti luista. Leikkaa ribsit annospaloiksi. 

ESIKYPSENNYS LIEDELLÄ 
Laita ribsit kattilaan, täytä vedellä kunnes lihat peittyvät. Lisää suolaa tai lihaliemikuutio. Anna kiehua kunnes liha on pehmoista, noin tunnin verran. Voit kokeilla veitsen kärjellä onko lihaa kypsää, kun veitsi uppoaa lihaan helposti on liha valmis grilliin tai uuniin. Kaada vesi pois ja anna jäähtyä hetken, marinoi ja grillaa pintaan kaunis väri.

Vinkki: Käytä lihan marinointiin marinadi ribseille -ohjetta tai kokeile grillauskastike -ohjetta. 

ReseptitGrilliruokaKesäruokaAlkuruokaPääruoka