Snellman All Natural -makumatka Tunnbröd med chroizokorv

Ries­kat läm­pi­mäl­lä ba­taat­ti-lins­si­sa­laa­til­la ja cho­rizo­mak­ka­ral­la

Tämä Made from Scratch -blogin resepti oli mukana “All Natural -makumatka” -kilpailussa, jossa haastoimme suomalaisia ruokabloggaajia kehittämään oman reseptinsä lisäaineettomista All Natural -makkaroistamme.

Recipe yields: 6
Vaikeusaste: Helppo
All Natural Chorizo

Ainekset: 

Yrtti-valkosipulirieskat

20 g hiivaa

2 dl vetta, huoneenlämpöistä

3 dl vehnäjauhoa

2 dl grahaminjauhoa

2 tl kuivattua timjamia

1-2 valkosipulinkynttä

1 rkl oliiviöljyä

1⁄2 rkl hunajaa

1⁄2 tl suolaa

Lämmin bataatti-linssisalaatti

500 g bataattia

1 dl belugalinssejä

1⁄2 liemikuutio

sormisuolaa ja pippuria

kuivattua timjamia

oliiviöljyä

1 reilu nyrkillinen rucolaa

Jogurttikastike

100 g turkkilaista jogurttia

1 rkl sitruunamehua

1 tl hunajaa

suolaa & pippuria

Chorizo

Ohje: 

Yrtti-valkosipulirieskat 

1. Murenna hiiva kulhoon ja sekoita veteen kunnes hiiva on liuennut. Lisää jauhot, timjami, oliiviöljy, hunaja ja murskattu valkosipuli. Sekoita taikinaksi ja lisää suola. Vaivaa taikinaa vielä muutaman minuutin, taikina jää vähän tahmeaksi. Ripottele jauhoja päälle ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi kostean keittiöliinan alla.

2. Ripottele jauhoja pöydälle ja kumoa taikina. Jaa taikinaa 6 osaan, noin 96 gramaa kappale. Leivo pyöreiksi palloiksi. Anna levätä liinan alla muutaman minuutin. 

3. Kuumenna hieman ölytty paistinpannu tai grilli. Kauli pullat ohuiksi rieskoiksi. Pistä reikiä haarukalla ja kypsennä rieskat yksi kerrallaan noin 2-3 minuuttia per puoli, jotta ne saavat kauniin värin. Rieskat ovat parhaimillaan vastaleivottuna. 
 

Lämmin bataatti-linssisalaatti 

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Bataattia ei tarvitse kuoria, mutta se on hyvä pestä. Pilko se kuutioiksi ja jaa ne tasaisesti leivinpaperilla peitetylle pellille. Lurauta päälle oliiviöljyä ja mausta sormisuolalla, pippurilla ja timjamilla. Paista uunissa noin 15 minuuttia, jotta bataattikuutiot pehmenevät.

2. Keitä 2 dl vettä. Huuhtele linssit kylmässä vedessä ja lisää ne kattilaan liemikuution kanssa. Keitä 20-25 minuuttia kunnes linssit ovat vähän al dente.

3. Sekoita linssit, bataatti ja rucola keskenän.
 

Jogurttikastike 

Sekoita jogurttu, sitruunamehu ja hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla.


Chorizo

Paista tai grillaa makkara. Täytä leivät kahdella chorizomakkaralla, bataatti-linssisalaatilla ja jogurttikastikkeella.
 

Vinkki! Kokeile grillata käyttämätön sitruunan puolikas. Grillaa sitruunan leikattu puoli kunnes se saa väriä, sillä silloin sen maku muuttuu makeammaksi. Purista mehu ruoan päälle.

 

Makkarareseptit

joko näit tämän odotetun "jatko-osan"?