Sveitsinleike

Sveit­sin­lei­ke

Sveitsinleike tunnetaan myös nimellä cordon bleu ja perinteisesti siihen on käytetty vasikanlihaa. Meillä Suomessa tosin sveitsinleike valmistetaan yleisemmin possusta. Toisin kuin monet muut leikkeet, sveitsinleike ei saa mitään lisukkeita pinnalleen, vaan kyseessä on kinkulla ja emmentalilla täytetty leike. Mikäli sveitsinleike valmistetaan kokonaisesta ulkofileepalasta, kannattaa siitä leikata perhosleikkeet, joiden täyttäminen on helppoa. Toinen vaihtoehto on tehdä sveitsinleike joko ohuiksi nuijimistamme Maatiaispossun lehtipihveistä tai Maatiaispossun ohuen ohuesta fileestä.

Recipe yields: 4
Vaikeusaste: Kohtalainen
Maatiaispossun extra ulkofilee

Ainekset: 

PANEROITU PORSAANLEIKE

suolaa, pippuria

Leivitys:

1 dl vehnäjauhoa

2 kananmunaa

2 dl korppujauhoja

Paistamiseen:

voita ja kasvisöljyä

Täytteeksi.

4 tuhtia viipaletta emmentalia

Ohje: 

1. Mikäli käytät kokonaista ulkofileepalaa, leikkaa siitä aluksi perhosleikkeet.

2. Nuiji pihvit hellästi noin puolen sentin paksuisiksi, ohuiksi pihveiksi. Maatiaispossun lehtipihvejä ei tarvitse enää erikseen nuijia.

3. Mausta pihvit suoalalla ja pippurilla ja täytä ne viipalella juustoa sekä Savustajan palvikinkkua.

3. Pyöräytä vehnäjauhoissa, kasta kevyesti vatkatussa munassa ja lopuksi pyöräytä leike korppujauhoissa. Anna leikkeiden kuivahtaa vartin verran ennen paistamista, jotta panerointi kiinnittyy lihaan.

4. Kuumenna pannussa tilkka öljyä ja ruokalusikallinen voita.

5. Kun öljyn pinta väreilee ja rasva hieman ruskistuu, on pannu tarpeeksi kuuma. Paista leikkeet molemmin puolin, paksuudesta riippuen noin 3-5 minuuttia puoleltaan. Tarjoa sveitsinleike heti.

PihvireseptitJuhla kuin juhlaTuore LihaPihvitPääruoka