Snellman All Natural -makumatka tomaatti-makkarapiirakka

To­maat­ti-mak­ka­ra­pii­rak­ka

Tämä Mallaspulla -blogin resepti oli mukana “All Natural -makumatka” -kilpailussa, jossa haastoimme suomalaisia ruokabloggaajia kehittämään oman reseptinsä lisäaineettomista All Natural -makkaroistamme.

Recipe yields: 6
Vaikeusaste: Helppo

Ainekset: 

Pohja

150 g voita (huoneenlämpöistä)

1 1⁄2 dl ruisjauhoja

1 1⁄2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1⁄2 tl suolaa

2 rkl kylmää vettä

Täyte

7 tomaattia

2 sipulia

4 valkosipulinkynttä

1 rkl öljyä

1 prk tomaattimurskaa (400g)

ripaus sokeria

suolaa & pippuria

1 tl timjamia

1 tl basilikaa

Pinnalle

ripaus timjamia

1 dl juustoraastetta, esim. emmental

Ohje: 

1. Aloita tekemällä pohja. Hiero pehmeä voi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet keskenään hyvin sekaisin. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa ja painele sitten voidellun piirakkavuoan pohjalle. Voit taputella taikinan myös leivinpaperin päälle, jolloin voit nostaa valmiin piirakan pois vuoasta. Tällöin pohjasta ei tule yhtä rapea kuin suoraan vuokaan paineltaessa.

2. Viipaloi makkarata ja tomaatit ohuehkoiksi viipaleiksi. Viipaloi myös sipulit ohuiksi renkaiksi ja hienonna valkosipulinkynnet.

3. Kuullota sipulit öljyssä pehmeiksi. Lisää tomaattimurska sekä mausteet ja anna kiehua 10 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.

4. Kaada sipuli-tomaattiseos pohjan päälle. Asettele makkara- ja tomaattiviipaleet lomittain tiiviisti piirakan päälle. Mausta tomaatteja timjamilla ja ripottele pinnalle juustoraaste.

5. Paista piirakka 200-asteisen uunin keskiosassa noin 45-50 minuuttia, kunnes pohja on kypsynyt ja pinta ruskistunut kauniisti.

 

MakkarareseptitAll NaturalHelppo ruoka