Tournedos Snellman

Tour­ne­dos Snell­man

Recipe yields: 4
Vaikeusaste: Kohtalainen
Naudan sisäfilee pala

Ainekset: 

600 g naudan sisäfileen keskiosaa

4 viipaletta pekonia

4 viipaletta paahtoleipää

voita ja öljyä

100 g aurinkokuivattutomaattimaksapasteija

kapriksia, marinoituja sieniä

Madeirakastike:

2 rkl madeiraa

2 dl demi glace-kastikepohjaa

suolaa

mustapippuria

2 tl tomaattipyreetä

1 tl silputtua, tuoretta rosmariinia

1 rkl maizenasuurustetta tummille kastikkeille

Ohje: 

1. Poista lihasta kalvot. Leikkaa fileestä poikkisyin 4–5 cm:n paksuinen, noin 150–200 g:n painoinen pihvi. Muotoile pala käsin korkeaksi pihviksi. Kierrä pihvin ympärille pekonisiivu ja kiinnitä se tikuilla.

TOUR­NE­DOS SNELL­MAN

2. Paista pihvi kuumalla pannulla tai parilalla noin kolme minuuttia puoleltaan, käännä kerran. Mausta ruskistunut pinta suolalla ja rouhitulla valko- tai mustapippurilla.

3. Huuhdo pannu madeiralla ja kaada se demi glace-kastikepohjan joukkoon. Suurusta kastike kastikesuuruksella ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa kastikkeeseen tomaattipyreetä tai tilkka soijakastiketta.

4. Kypsennä pihviä vielä uunissa 175 asteessa 2–3 minuuttia. Tällöin kypsyysaste on medium. Paista leipäviipale voissa pannulla ja nosta pihvi leivän päälle. Koristele pihvi maksapasteijaviipaleilla, kapriksilla ja marinoiduilla sienillä.

TOUR­NE­DOS SNELL­MAN

5. Tarjoa paistettujen pariisinperunoiden kanssa.

Filee- ja paistireseptitJuhla kuin juhlaPääruoka

joulukalenteri