Siirry sisältöön
Tournedos Snellman

Tournedos Snellman

4

Tämä herkullinen resepti tuo juhlaa jokapäiväiseen ruokapöytään. Madeirakastike ja Herra Snellmanin Kunnon pekoni tuovat syvyyttä reseptin makumaailmaan. Herra Snellmannin resepti, ole hyvä!

Ainekset

  • 600 g naudan sisäfileen keskiosaa
  • 4 viipaletta Kunnon pekonia
  • 4 viipaletta paahtoleipää
  • rkl voita ja öljyä
  • 100 g aurinkokuivattutomaatti maksapasteija (viipaleet)
  • kapriksia, marinoituja sieniä
Madeirakastike:
  • 2 rkl madeiraa
  • 2 dl demi glace-kastikepohjaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • 1 tl silputtua, tuoretta rosmariinia
  • 1 rkl maizenasuurustetta tummille kastikkeille

Ohje

Poista lihasta kalvot. Leikkaa fileestä poikkisyin 4–5 cm:n paksuinen, noin 150–200 g:n painoinen pihvi. Muotoile pala käsin korkeaksi pihviksi. Kierrä pihvin ympärille pekonisiivu ja kiinnitä se tikuilla.

Paista pihvi kuumalla pannulla tai parilalla noin kolme minuuttia puoleltaan, käännä kerran. Mausta ruskistunut pinta suolalla ja rouhitulla valko- tai mustapippurilla

Huuhdo pannu madeiralla ja kaada se demi glace-kastikepohjan joukkoon. Suurusta kastike kastikesuuruksella ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa kastikkeeseen tomaattipyreetä tai tilkka soijakastiketta

Kypsennä pihviä vielä uunissa 175 asteessa 2–3 minuuttia. Tällöin kypsyysaste on medium. Paista leipäviipale voissa pannulla ja nosta pihvi leivän päälle. Koristele pihvi maksapasteijaviipaleilla, kapriksilla ja marinoiduilla sienillä

Tarjoa paistettujen pariisinperunoiden kanssa.

Pihvit Pääsiäinen

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle