Siirry sisältöön
Lihapullat kermakastikkeessa

Lihapullat kermakastikkeessa

Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 700 g

4

20min työaika | 35min kokonaisaika

Helppo

Tässä lihapullat kermakastikkeessa Michael Björklundin reseptillä. Olkaa hyvä!

Ainekset

Lihapullat kermakastikkeessa
  • 1 kpl Snellman Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 700 g
  • 1 kpl keltasipulia
  • 0.5 dl korppujauhoja
  • 2 rkl makeaa sinappia
  • 1 kpl kananmunaa
  • 2 dl kivennäisvettä
  • 1 rkl voita paistamiseen
  • 2 dl lihalientä
  • 3 dl kermaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 0.5 dl silputtua tuoretta persiljaa

Ohje

Kuori ja paloittele sipuli hienoksi ja laita se kulhoon.

Sekoita joukkoon korppujauhot, sinappi, kananmuna ja mineraalivesi. Anna seistä vartin ja lisää sitten jauheliha.

Sekoita hyvin, muttei liian pitkään. Jauhelihasta tulee helposti sitkeää, jos sitä sekoittaa liikaa. Mausta taikina suolalla ja pippurilla. Pyörittele sitten lihapulla kostutetuin käsin. Paista lihapullat voissa, heiluttele pannua niin, että ne ruskistuvat joka puolelta. Kaada lihaliemi ja kerma joukkoon ja anna kiehua hiljalleen kunnes lihapullat ovat kypsiä.

Koristele hienoksi silputulla persiljalla.

Tarjoile vaikka keitettyjen perunoiden ja suolakurkun kanssa.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 350 g
Energia 889 kJ / 214 kcal 3110 kJ / 750 kcal
Rasva 18.5 g 64.7 g
- josta tyydyttynyttä 7.4 g 26 g
Hiilihydraatit 3.3 g 11.6 g
- josta sokereita 1.4 g 4.8 g
Proteiini 10 g 34 g
Ravintokuitu 0.5 g 1.7 g
Suola 0.5 g 1.9 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle