Viktigaste besluten ska göras med hjärtat

Vi på Snellman vill producera så naturliga produkter som möjligt och därför strävar vi t.ex. efter att ständigt minska på användningen av tillsatsämnen. Därmed har vi valt att även i fortsättningen mata grisar och nötdjur på våra familjegårdar med foder, som inte är genmodifierat. Detta var inte ett enkelt beslut eftersom foder utan genmodifiering är dyrare och kräver extra noggrannhet i alla skeden av uppfödningen.

GM-vapaa logo

 

Genmodifiering är möjligt, inte ett måste

Genmodifiering betyder att komponenterna för en levande individ, som ett djur, en växt eller mikrob manipuleras med genmodifiering. Det finns både åsikter som är för och emot detta. Vi på Snellman valde för flera år sedan att använda den naturliga och gm-fria vägen, och den vägen har vi valt att hållas på.

Läs mer

Det finns ingen genväg till naturlighet 

Också i finländska svinhus har det blivit allt vanligare med foder som innehåller gm-soja. Soja är djurens huvudsakliga proteinkälla och soja är också ett av världens vanligaste genmodifierade växter. Därför fick vi arbeta länge för att kunna vara säkra på att vi har tillgång till foder utan genmodifiering. Ändå vill vi i fortsättningen erbjuda människor möjligheten att välja själva. 

Läs mer

Familjegårdarna har en viktig roll

Tillsammans med våra producenter har vi åtagit oss uppgiften att erbjuda finländare produkter som är i linje med våra värderingar. Detta betyder att även om gm-frihet för med sig mycket arbete, är det exakt i situationer som dessa som våra ärliga värderingar sätts på spel. Ett stort tack till våra familjegårdar för förverkligandet av vårt foder, som inte genmodifierats.

Läs mer