7 tapaa tuunata lihapullat

Riktiga köttbullar görs med Riktigt malet kött. Och köttbullar får enkelt nya smaker och smaknyanser med hjälp av olika kryddor och olika ingredienser. Vi provade på sju olika sätt att göra köttbullar, och vi måste konstatera att alla varianter har sina fördelar. Därmed kan vi varmt rekommendera att prova på olika slags köttbullar ifall du vill ha en variation till de klassiska köttbullarna. Med i vår lista ryms det både mer klassiska recept och mer exotiska smakkombinationer.

1. Enkla köttbullar

Blanda några matskedar senap och lika mycket ketchup i en färdig köttbullssmet. Servera exempelvis med självgjorda batatpommes. 

2. För ostälskare

Tillsätt i köttbullarna en kruka med styckad rucola + en liten rödlök + 100 g kylskåpskallt Koskenlaskijaost riven i grova bitar. Prova på dessa med potatismos.

3. Starkare variant

Röd chili eller grön jalapeño styckad + tre mosade vitlöksklyftor + några deciliter fryst eller konserverad majs + 1 tsk oregano. Dessa passar bra med ris.

4. Grekiska köttbullar

Ett paket (60-70 g) spenat med  tunna blad + 100 g fetaost + ½ dl olivklyftor + 1 tsk honung + ½ tsk muskotnöt. Dessa köttbullar passar bra som snacks som sådana på en hemmasittarkväll. 

5. Bättre köttbullar

100 g Snellmans Bacon i bitar och stekta till knapriga smulor + 3 styckade vårlökar + grovt malet äpple. Avnjut dessa bättre köttbullar tillsammans med klyftpotatis.

6. Fräschare köttbullar

1 tsk rivet citronskal och 2 tsk citronsaft + ½ kruka citronbasilika + 100 g mjuk ricottaost eller grynost. Ett perfekt val för en matig köttbullsallad.

7. Köttbullar med honung

100 g styckade champinjoner stekta i honung och smör + ½ riven sötfänkål + färskörter enligt smak. En bra kombination med kokt potatis och en traditionsenlig brunsås. 

 

 

riktigt malet kött

Matinspiration