Hoppa till innehållet
Biff av nötinnerfilé, svampsås och rostade rotsaker

Biff av nötinnerfilé, svampsås och rostade rotsaker

Biff av nöt innerfilé 2 st ca 300 g

4

1h tillagningstid | 1h total tid

Medel

En oslagbar kombination. Herr Snellmans recept, varsågod!

Ingredienser

Biff av nötinnerfilé, svampsås och rostade rotsaker
Svampsås
  • 200 g färska champinjon
  • 1 lök
  • 2 vitlökslyftor
  • 2 msk smör
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Rostade rotsaker
  • 1 kg rotsaker
  • 0.5 dl olivolja

Instruktioner

Biff av nötinnerfilé

Tag ut köttet i tid för att värmas. Stek biffen en stund på båda sidorna i en het panna, krydda med salt och peppar. Vira in biffen en stund i folie och servera.

Svampsås

Rengör och vid behov finhacka svampen. Du kan använda svampar enligt tycke och smak, men använd inte svampar du inte kan identifiera.
Lägg svamparna i en torr, varm panna och låt svamparna stekas tills vätskan som uppstår försvunnit.
Tillsätt en gnutta smör, finhackad lök och vitlök. Krydda med salt och peppar. När löken och svampen börjar få färg tillsätter du grädde och vid behov ännu buljong eller vatten. Låt såsen koka upp, smaka av och servera direkt.

Rostade rotsaker

Skala och skär t.ex. kålrot, rödbeta, batat, potatis, morot, lök och vitlök i lagom stora bitar. Sätt i en skål och häll olivolja och de kryddor du önskar över. Blanda rotsakerna tills de alla har blivit täckta med olja och kryddor. Stek i 220 grader i ca 20 minuter.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 400 g
Energi 523 kJ / 125 kcal 2092 kJ / 500 kcal
Fett 6.3 g 25.3 g
- varav mättat fett 2.3 g 9.1 g
Kolhydrat 6.7 g 26.7 g
- varav sockerarter 3.9 g 15.5 g
Protein 10 g 38 g
Fiber 1.8 g 7.3 g
Salt 0.3 g 1.2 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan