Biff av nötinnerfilé, svampsås och rostade rotsaker

Biff av nö­tin­ner­fi­lé, svamp­sås och ros­ta­de rot­sa­ker

En oslagbar kombination. Herr Snellmans recept, varsågod!

Total cooking time: 1 timme
Recipe yields: 4
Svårighetsgrad: Medelsvår
Naudan sisäfilee pala

Ingredienser: 

Svampsås

5 dl grädde

ett par nävar trattkantareller (eller färska champinjoner)

1 hackad lök

2 msk kalvfond

1 nypa salt

1 nypa peppar

Instruktioner: 

Biff av nötinnerfilé

 

Tag ut köttet i tid för att värmas. Stek biffen en stund på båda sidorna i en het panna, krydda med salt och peppar. Vira in biffen en stund i folie och servera.

  Rostade rotsaker

 

Skala och skär t.ex. kålrot, rödbeta, batat, potatis, morot, lök och vitlök i lagom stora bitar. Sätt i en skål och häll olivolja och de kryddor du önskar över. Blanda rotsakerna tills de alla har blivit täckta med olja och kryddor. Stek i 220 grader i ca 20 minuter.

 

Herr Snellmans recept, varsågod!

BiffreceptFest som festBiffarHuvudrätt