Burgundisk gryta

Bur­gun­disk gry­ta

När söndagslunchen kallar är burgundisk gryta ett säkert kort.

Total cooking time: 1 timme 15 minuter
Recipe yields: 4
Svårighetsgrad: Medelsvår
Naudan palapaisti

Ingredienser: 

400 g Snellmans Nötstek i tärningar

1 msk olja

1 msk smör

2 msk vetemjöl

3 dl vatten

2 dl rödvin

1 1⁄2 msk köttfond eller 1 köttbuljongstärning

2 lökar

1 vitlöksklyftor

1 lagerblad

3⁄4 tsk timjan

1 nypa salt

1 nypa svartpeppar

3 morot

200 g små champinjoner

Instruktioner: 

Stek köttet i en kastrull eller i botten på kastrullen i olje-/smörblandningen. Sikta vetemjölet över. Tillsätt därefter vatten och rödvin i grytan. Krydda och tillsätt lökklyftorna och pressad vitlök. Låt puttra på svag värme ca1 timme. Tillsätt vatten vid behov och rör om då och då. Skala morötterna och skär dom i bitar. Tillsätt morötterna och champinjonerna i grytan. Låt sjuda ytterligare 30 till 60 minuter. Strö persilja på ytan. Servera med kokt ris.

MaletköttreceptFest som festRiktigt malet köttStrimlor och tärningarHuvudrätt

superior rökt skinka