Chili con carne

Chi­li con car­ne

Chilipeppar med kött, eller Chili con carne som det heter på spanska, lyckas med Herr Snellmans maletkött av nöt.

Total cooking time: 35 minuter
Recipe yields: 6
Svårighetsgrad: Lättlagat
Stekmalet kött

Ingredienser: 

400 g Snellman Maletkött av nöt

1 gul lök

1 krossad vitlöksklyfta

1 röd paprika

3 msk tomatpuré

1 brk passerade tomater

3 msk köttfond

1 brk kikärter

1 brk kidneybönor

1 nypa chili

1 nypa paprikapulver

1 nypa svartpeppar

1 nypa salt

1 nypa kanel

1 nypa socker

1 ds olja till stekning

Instruktioner: 

Finhacka löken och tärna paprikan. Hetta upp olja i en kastrull och fräs vitlöken och löken. Bryn köttfärsen i samma panna. Tillsätt paprikabitarna och fräs i ytterligare några minuter. Tillsätt tomatpuré, passerade tomater och köttfond. Låt koka ihop i ca 20 minuter. Tillsätt kikärter och kidneybönor (använd även vätskan som bönorna ligger i). Krydda enligt tycke. Grytan skall vara stark och mustig. Servera med kokt ris.

MaletköttreceptRiktigt malet köttVardagsmatSallader och garnering

julkalender