Hoppa till innehållet
Chorizo bolognese pasta

Chorizo bolognese pasta

All Natural Chorizo grillkorv 230 g

4

40min total tid

Lätt

Detta recept var med i All Natural-recepttävlingen. Vi utmanade 9 matbloggare att skapa ett eget, helt tillsatsfritt recept med någon av våra All Natural-korvar. Detta recept har gjorts av Liemessä.

Ingredienser

Chorizo bolognese pasta
  • 2 pkt Snellman All Natural Chorizo grillkorv 230 g
  • 1 msk olivolja
  • 2 rosmarinkvistar
  • 0.5 tsk torkad chili
  • 2 vitlökslyftor
  • 0.5 tsk havssalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 125 ml biodynamiskt rödvin
  • 400 g tomatkross
  • 1 msk rörsocker
  • 400 g tagliatelle pasta
  • vatten
  • 250 g paket (á 125g) buffalomozzarella

Instruktioner

Skär ett snitt i chorizon och ta bort skalet. Mosa chorizon med en gaffel. Värm upp olivolja på en stekpanna och stek rosmarin i oljan 3-5 minuter. Ta bort rosmarinen och lägg åt sidan på ett papper och torka.
Lägg till den finhackade chilin och vitlöken på stekpannan i den rosmarinsmaksatta oljan. Tillsätt vinet, koka upp och tillsätt tomatkross och socker. Smaka av med salt och peppar. Låt koka i ca. 10 minuter.
Servera chorizobolognesesåsen med kokt pasta, mozzarella och med rosmarinen, som stekts i olja.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 500 g
Energi 786 kJ / 188 kcal 3931 kJ / 940 kcal
Fett 9.8 g 49 g
- varav mättat fett 4 g 20.2 g
Kolhydrat 16.4 g 82.2 g
- varav sockerarter 2.4 g 11.8 g
Protein 8 g 42 g
Fiber 1.1 g 5.3 g
Salt 0.7 g 3.7 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan