Hoppa till innehållet
Chorizo-nässelpasta

Chorizo-nässelpasta

4

Detta recept från Aromipaja bloggen var med i vår tävling “All Natural-smakresa”. I tävlingen utmanade vi finländska bloggare att skapa sitt eget recept med våra helt tillsatsfria All Natural-korvar.

Ingredienser

  • 1 pkt Snellman All Natural Chorizo
  • 0.5 l färska nässelblad
  • 1 knippa stjälkar av vårlök
  • 200 g champinjon (ekologisk)
  • 0.5 lime
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk krossad svartpeppar
  • 300 g fettuccine färskpasta
  • 80 g pinjenötter
  • 2 dl ruccola groddar till garnering

Instruktioner

Plocka färska nässelblad, skölj under kallt vatten och pressa dem torra. Hacka vårlöken och champinjonerna. Tillsätt smör i kastrullen och fräs vårlöken och champinjonerna i fem minuter. Tillsätt nässelbladen, saften ur en halv lime, vispgrädde, salt och krossad svartpeppar. Koka blandningen i fem minuter

Koka pastan i rikligt saltat vatten enligt instruktionerna på paketet. Lämplig koktid för färskpasta är ca 1-3 minuter. Sila pastan noggrant

Rosta pinjenötterna i en torr och varm stekpanna i ett par minuter. Nötterna är klara när ytan har fått en guldbrun färg och en god doft frigörs

Skär chorizokorven i tunna skivor. Stek dem tills de har fått en fin färg. Inget fett krävs i stekpannan

Blanda ihop chorizo-nässelsoppan, chorizon och pastan innan servering. Lägg upp blandningen på serveringsfat och dekorera med pinjenötter och ruccolagroddar.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan