Floridaschnitzel

Flo­ri­da­sch­nit­zel

Panerad grisschnitzel med béarnaisesås och stekt persika på. 

Recipe yields: 4
Svårighetsgrad: Medelsvår
 
Maatiaispossun extra ulkofilee

Ingredienser: 

PANERAD GRISSCHNITZEL

salt & peppar

Panering:

1 dl vetemjöl

2 ägg

2 dl skorpmjöl

Till stekning:

smör och vegetabilisk olja

Béarnaisesås:

200 g smör

1 msk finhackad lök

5 svartpeppar

1 tsk torkad dragon

1⁄2 dl vitvinsvinäger

1⁄2 dl vatten

3 äggulor

1 msk hackad färsk persilja eller 1 tsk färsk dragon

Instruktioner: 

1. Placera den 1 ½ cm tjocka skivan av gris ytterfilé i en fryspåse eller mellan två bitar plastfolie.

2. Bulta biffarna varsamt tills de är cirka en halv centimeter tjocka biffar. Schnitzeln ska vara ungefär tre gånger större än normalt.

3. Krydda köttet med salt och peppar. Vänd schnitzlarna i vetemjöl, doppa dem lätt i de vispade äggen och vänd slutligen schnitzeln i skorpmjöl. Låt schnitzlarna torka i en kvart innan du steker dem så att paneringen fastnar på köttet.

LEIK­KEI­DEN VAL­MIS­TUS

Leikkeiden valmistus

4. Hetta upp en skvätt olja och en matsked smör i stekpannan.

Leikkeiden valmistus

5. När oljans yta krusas och fettet blir lite brunt är stekpannan tillräckligt varm. Stek schnitzlarna i cirka två minuter på vardera sidan. Servera genast.

Béarnaisesås

1. Skär det rumsvarma smöret i små tärningar. Mät upp den hackade löken, pepparn, dragonen, ättikan och vattnet i en kastrull. Hetta upp tills blandningen kokar och koka tills dess att hälften av blandningen finns kvar.

2. Sila buljongen i en rostfri skål och lyft skålen ovanpå en kastrull med kokande vatten (vattenbad).

3. Tillsätt äggulorna och vispa kraftigt tills dess att såsen tjocknar.

4. Tillsätt några tärningar med smör åt gången under ständig omrörning.

5. Lyft bort skålen från kastrullen, när allt smör blandats ner i såsen.

6. Smaka av och tillsätt vid behov en nypa salt. Krydda med persilja eller dragon.

BiffreceptFest som festFärskt köttBiffarHuvudrätt