Grillspett med Iivari

Grill­spett med Ii­va­ri

Här hittar du ett delikat recept för grillspett med vår grillkorv Iivari. I detta recept används rosmarinkvistar istället för vanliga träpinnar och därmed hämtar detta recept med sig variation till den traditionella grillmaten!

Recipe yields: 4
Svårighetsgrad: Medelsvår
Iivari

Ingredienser: 

3 olikfärgade paprikor

8–10 rosmarinkvistar

Kryddolja

1 dl olja

1 msk honung

1 msk senap

1 röd eller grön chili

1 msk hackade rosmarinblad

Instruktioner: 

Börja med kryddoljan, blanda ingredienserna i en stor skål med en visp.

Skiva korven och skär paprikorna i fyrkantiga bitar som du blandar med kryddoljan. Låt stå i rumstemperatur i 30 minuter.

Riv bladen från rosmarinkvistarna, och lämna ett par centimeter av blad på toppen. Trä ingredienserna på rosmarinkvistarna och smaksätt med kryddolja. Grilla spetten.

Avnjut tillsammans med en fräsch sallad.

KorvreceptSommarmatVappenGrillfestGrillkorvar30-60 minuter