Hoppa till innehållet
Grisgrönsakssås

Grisgrönsakssås

5

1h 20min tillagningstid | 1h 20min total tid

Lätt

Herr Snellmans filébiffar passar bra till olika recept och såser. I detta recept använder vi biffar som görs av 100 % finländskt, gm-fritt och ofruset kött. Såsens sammetslena konsistens och ovanligt fina färg hämtar pepparrotsfärskosten. Om du vill kan du även bra använda naturell färskost!

Ingredienser

Possukastike kasviksilla
  • 1 pkt Snellman Filébiff av lantgris 5 st 550 g
  • 0.25 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 0.75 tsk grovmalen vitpeppar
  • 1 tsk curry
  • 25 g smör
  • 4 dl köttbuljong
  • 1 msk senap
  • 1 påse frysta grönsaker
  • 150 g naturell färskost
  • 2 msk finhackade färsk timjan

Instruktioner

Ta fram grisskivorna i rumstemperatur en halv timme innan tillagning. Blanda de torra ingredienserna.
Rulla köttskivorna i blandningen och stek i en stekpanna med smör eller olja i några omgångar.
Flytta över bitarna i en kastrull, tillsätt köttbuljong och senap. Lägg sedan på locket och låt sjuda på medelhög värme i 20-30 minuter. Blanda några gånger.
Tillsätt halvtinade grönsaker, färskost och örter. Låt puttra i ytterligare 10 minuter. Servera tillsammans med potatis.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 240 g
Energi 496 kJ / 119 kcal 1190 kJ / 285 kcal
Fett 6.2 g 14.9 g
- varav mättat fett 3.5 g 8.5 g
Kolhydrat 4.2 g 10.1 g
- varav sockerarter 1.8 g 4.4 g
Protein 11 g 27 g
Fiber 1 g 2.4 g
Salt 1 g 2.5 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan