Hamburgare

Ham­bur­ga­re

En god hamburgare smakar alltid! Och det bästa med hemmagjorda hamburgare är att du själv får tillsätta precis det du önskar. Vi tycker att kvaliteten på en hamburgare definieras av dess biff och gör i det här receptet därför biffen av Biff malet kött av nöt. Biffarna blir härligt saftiga och möra och du kan själv bestämma hur tjocka du vill ha dem. 


Servera hamburgarna med t.ex. klyftpotatis. Här följer instruktioner för en Herr Snellman-hamburgare, varsågod!

Recipe yields: 4
Svårighetsgrad: Lättlagat
 

Ingredienser: 

4 hamburgerbröd

1⁄2 huvud isbergs- eller bladsallad

2 skivade tomater

senap och/eller ketchup

4 skivor cheddarost

Hamburgerdressing:

1 dl crème fraiche

1⁄2 dl senapsgurksallad

1 msk hackad basilika

1 msk ketchup

Instruktioner: 

1. Blanda ihop ingredienserna till hamburgerdressingen.

2 Tillred hamburgerbiffarna enligt anvisningarna. Rosta de kluvna hamburgerbröden på grillen eller i en stekpanna.

3. Montera ihop hamburgarna genom att lägga senap och ketchup, salladsblad, biff, hamburgerdressing, tomatskivor och en ostskiva mellan brödhalvorna.  Avnjut genast.

4. Till hamburgaren kan man servera klyftpotatis eller pommes frites.

Här kan du även läsa ett annat recept på hamburgare!

MaletköttreceptGrillfestUnder 20 minuter