Kållåda

Kållå­da

Ännu en till av Herr Snellmans enkla vardagsrätter som du lätt tillreder i ugnen.

Total cooking time: 1 timme 20 minuter
Recipe yields: 6
Svårighetsgrad: Lättlagat
Malet kött av gris och nöt

Ingredienser: 

1 litet kålhuvud

400 g Snellmans Gris-nöt maletkött

1 tsk salt

1 tsk svartpeppar

2 dl kokt ris

2 lökar

2 ägg

5 dl mjölk

Instruktioner: 

Hacka kål och lök, bryn i stekpanna. Bryn maletkött och krydda. Blanda kål och maletkött och sätt i ugnsform. Häll äggstanningen över. Stek i 175 grader i 60 min.

Tips: 1. För att ge mer smak åt kålen kan du tillsätta ett par matskedar sirap.

Tips 2. Ifall du utelämnar riset, passar maten också t.ex. en person som följer LCHF-diet.

Tips 3. Ifall du vill ha en laktosfri kållåda, använd köttbuljong.

Video av hur man lagar kållåda: 

Se på YouTube hur man lagar kållåda. 

MaletköttreceptRiktigt malet köttHuvudrättVardagsmat

julkalender