Köttbullar

Kött­bul­lar

Köttbullar behöver man inte göra någon extra reklam för. Detta recept är det enklaste av dem alla, bara enkla ingredienser. Dessutom är det jättegoda!

Total cooking time: 30 minuter
Recipe yields: 4
Svårighetsgrad: Lättlagat
Stekmalet kött

Ingredienser: 

1 lök

1⁄2 dl skorpmjöl

1 dl grädde

2 ägg

1 tsk salt

1 msk smör till stekning

svartpeppar

vitpeppar

Instruktioner: 

Blanda skorpmjöl och grädde, låt svälla.

Bryn löken i smör. Blanda ingredienserna.

Forma köttbullarna och stek dem i stekpannan tills de blir vackert bruna.

Du kan också tillreda köttbullarna i ugn i 220 °C i ca 20 min.

 

Ps. Av de köttbullar som lämnar över (vilket i sig är osannolikt) kan du nästa dag göra en pyttipanna eller läckra varma smörgåsar. Herr Snellmans recept, varsågod!

 

MaletköttreceptFest som festMorsdagStudent- och examenFarsdagSjälvständighetsdagLillajulNyårsmenyFärskt köttRiktigt malet köttVardagsmatMellanmålHuvudrätt

julkalender