Kebab och kebabsås

Ke­bab och ke­bab­sås

Egen kebab. Varför inte? Herr Snellmans recept, varsågod!

Total cooking time: 4 timmar 30 minuter
Recipe yields: 4
Svårighetsgrad: Medelsvår
Stekmalet kött

Ingredienser: 

800 g Stekmaletkött (2 pkt)

3 msk örtsalt

2 msk mald svartpeppar

Kebabsås

1 lök

1 paprika

1 liten burk tomatpuré

2 vitlöksklyftor

2 msk sirap

2 msk senap

2 msk balsamico

2 tsk basilika

2 tsk oregano

2 tsk Svartpepparkross

1 tsk chili

2 dl olja

Instruktioner: 

Kebab

 

Sätt maletkött och kryddorna i en mixer (med kniv). Blanda väl, så att luften försvinner ur degen och så att du får en tät massa. Forma en boll av degen och tryck ut luften. Sätt degen på folie och rulla den till en tät stång. Tryck några hål i bottnen med en kniv, så att överloppsvätskan kan rinna ut. Stek kebaben i 100 grader i ca 4 timmar och låt det dra en stund innan servering.

 

Kebabsås

 

Hacka lök och paprika, tillsätt kryddorna. Kör ingredienserna i mixern, och tillsätt olja lite i taget. Låt blandas en stund. Om du vill ha en jämnare sås, använd stavmixer.

 

Herr Snellmans recept, varsågod!

 

MaletköttreceptFest som festGrillfestRiktigt malet köttHuvudrätt

julkalender