muista syödä välillä all natural

Knack­korvs­po­ta­tis & lök-re­mou­lad­sås

Detta recept var med i All Natural-recepttävlingen. Vi utmanade 9 matbloggare att skapa ett eget, helt tillsatsfritt recept med någon av våra All Natural-korvar. Detta recept har gjorts av Muista Syödä Välillä.

Recipe yields: 5
Svårighetsgrad: Lättlagat
All Natural Grillkorv

Ingredienser: 

Knackkorvspotatis:

1 kg potatis

500 g grön sparris

400 g körsbärstomater

2 msk olivolja

fingersalt

svartpeppar från kvarn

Sås till grillning:

1⁄2 dl rybsolja

1⁄4 dl sojasås

1⁄2 dl mörk sirap

1 msk citronsaft (ungefär en halv stor citrons saft)

2 vitlöksklyftor mosade

1⁄2 tsk rökt paprikapulver

1⁄4 tsk cayennepeppar

svartpeppar från kvarn

Örtolja:

1 brk färsk oregano

1 brk färsk persilja

3⁄4 dl rybsolja

1⁄4 dl olivolja

1 msk citronsaft (ungefär en halv stor citrons saft)

2 tsk socker

1⁄2 tsk salt

svartpeppar från kvarn

För grillning:

rybsolja

Lök-remouladsås:

1 dl majonnäs

100 g crème fraiche

1 msk senap

1 stor bananschalottenlök

1 vitlöksklyfta

1 vårlöksstjälke

svartpeppar från kvarn

(salt)

Instruktioner: 

Förbered lök-remouladsåsen (se anvisningar nedan) och låt dra i kylskåpet.

Skala potatisarna vid behov och skiva dem till ordentliga bitar. Koka potatisskivorna lätt i saltat vatten till de är nästan klara (ca. 15 minuter) och häll ut vattnet.

Värm upp grillen i god tid innan grillningen.

Skala sparrisen lätt vid behov och skär av deras träiga ändor. Dela sparrisarna och tomaterna i några foliepaket, ringla olivolja över grönsakerna, strö över fingersalt och svartpeppar och slut paketen noggrant.

Förbered såsen för grillningen genom att vispa ingredienserna omsorgsfullt tillsammans. Förbered också örtoljan genom att blanda sköljda oregano- och persiljeblad med resten av ingredienserna till en jämn blandning med en mixer eller stavmixer. Smaka och tillsätt citronsaft, socker och kryddor vid behov.

Skär i grillkorvarnas yta en tämligen tät fåra. Grilla korvarna på relativt låg värme, vänd dem ofta och pensla dem ofta med grillningssåsen. Lägg även sparris- och tomatpaketen på grillen och låt dem mogna på medelhög värme i ca 10 minuter; var försiktig att inte överkoka sparrisarna. Rulla de förkokta potatisskivorna i rybsolja och grilla tills de är gyllenbruna och har en krispig yta. Tillsätt salt och svartpeppar.

Färdigställ maträtterna genom att stapla först potatis och sedan sparris på serveringsfatet. Ringla örtolja över grönsakerna och lägg på knackkorvarna och tomaterna. Servera knackkorvspotatis varm och tillsammans med lök-remouladsåsen.

 

Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Stycka även vårlöken i små bitar. Blanda majonnäs, crème fraïche, senap och lökbitarna och smaka av med svartpeppar och vid behov med en nypa salt. Låt dra i kylskåpet i minst en halv timme innan servering.

 

KorvreceptGrillfestSommarmatHuvudrätt