Köttfärslimpa

Kött­färs­lim­pa

Köttfärslimpa och lingon. En vardagskombination som är svår att överträffa.

Total cooking time: 45 minuter
Recipe yields: 2
Svårighetsgrad: Lättlagat
Stekmalet kött

Ingredienser: 

1 dl skorpmjöl

2 dl grädde

1 pkt bacon

4 soltorkade tomater

1 lök

2 vitlöksklyftor

2 ägg

1 nypa salt

1 nypa vitpeppar

1 nypa kryddpeppar

Instruktioner: 

Sätt skorpsmulor att svälla i grädde för 5–10 minuter i en rymlig skål. Hacka bacon, soltorkade tomater och lök. Blanda alla ingredienser till en jämn smet. Forma köttlimpsdegen till en jämn limpa på bakplåtspapper i en ugnsform. Tillred i ugn i 200 °C i 40 min. 

Ps. Köttfärslimpa är enkelt att göra till många. Du kan också linda in köttfärslimpan med baconskivor och/eller krydda den med olika kryddor.

Herr Snellmans recept, varsågod!

VIDEO AV HUR MAN LAGAR köttfärslimpa: 

Se på YouTube hur man lagar köttfärslimpa.

MaletköttreceptFarsdagFärskt köttRiktigt malet köttHuvudrättVardagsmat

julkalender