Köttfärsrisotto med svamp

Kött­färs­risot­to med svamp

En smakrik röra som mättar. Resterna blir en bra matlåda till jobbet.

Recipe yields: 4
Svårighetsgrad: Medelsvår
Stekmalet kött

Ingredienser: 

400 g stekmalet kött

6 dl vatten

1 köttbuljongtärning, ekologisk

3 dl jasminris

1 schalottenlök

100 g färska champinjoner

1⁄2 tsk malen svartpeppar

1⁄2 tsk torkad timjan

1 msk sojasås

smör till stekning

Instruktioner: 

Koka upp vatten och smula ned buljongtärningen. Rör ned riset och koka det mjukt 12-14 minuter under omrörning.

Hacka löken fint och fräs den i smör i en stekpanna. Hacka svampen grovt och stek den tillsammans med löken. Tillsätt köttfärsen i stekpannan och bryn den gyllenbrun. Krydda med peppar och timjan. Avsluta med att röra ned 1 msk sojasås i färsröran. Häll vattnet av riset och låt det ånga av litet innan du blandar ihop det med färsen.

MaletköttreceptSommarmatRiktigt malet köttVardagsmatMedelsvårUnder 20 minuterHuvudrätt