Köttfärssoppa med tomater & örter

Kött­färs­sop­pa med to­ma­ter & ör­ter

En enkel köttfärssoppa som piffats upp med färska tomater och örter. Detta ger ett extra smakrikt spad till köttfärsen som smakar riktigt lyxigt.

Recipe yields: 4
Svårighetsgrad: Medelsvår
Stekmalet kött

Ingredienser: 

400 g stekmalet kött

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

1 msk rypsolja

1 tsk salt

1⁄2 tsk svartpeppar

2 tsk paprikapulver

1 tsk torkad timjan

5 tomater

8 dl vatten

2 köttbuljongtärningar

5 potatisar

1 morot

1 dl hackad persilja

1 dl strimlad basilika

Instruktioner: 

Skala och hacka lök och vitlök fint. Värm en stor gryta och fräs löken mjuk i rypsolja. Tillsätt köttfärsen och bryn den samtidigt som du kryddar med salt, peppar, paprikapulver och timjan. Hacka tomaterna grovt och rör ned i köttfärsen. Häll på vatten och smula ned buljongtärningarna. 

Låt soppan koka upp medan du skalar potatis och skär dem i tärningar. Skala moroten och skär den i slantar. Tillsätt rotsakerna till det kokande spadet och låt småputtra under lock i 20 minuter. Hacka örterna och rör ned. Smaka av med ytterligare salt och peppar om det behövs.

MaletköttreceptRiktigt malet kött30-60 minuterVardagsmatSopporHuvudrätt