Köttgryta på franskt vis

Kött­gry­ta på franskt vis

Voilà, en köttgryta! Med mustiga ingredienser som inte upphör att förvåna.

Total cooking time: 1 timme 40 minuter
Recipe yields: 4
Svårighetsgrad: Lättlagat
Naudan palapaisti

Ingredienser: 

2 msk vetemjöl

1 msk margarin

1 lök

1 vitlöksklyfta

2 tsk olja

2 morötter

1 hela champinjoner i konserv (200/115 g)

1 dl syltlökar

1 brk örttomatkross (400 g)

3 dl rödvin

3 dl vatten

1 köttbuljongtärning

1⁄2 tsk salt

1⁄2 tsk krossad svartpeppar

1 tsk timjan

Instruktioner: 

Vänd köttet i mjöl och bryn tärningarna i stekpannan i två omgångar. Tillsätt de brynta köttbitarna i grytan.

 

Hacka grönsakerna i bitar och vänd dem tillsammans med de avsköljda champinjonerna och syltlöken i stekpannan och häll i grytan.

 

Tillsätt tomatkross, rödvin, vatten, buljongtärning och kryddor i grytan. Servera tillsammans med potatis och ris samt med färsk batong och sallad.

 

Tillred i 180 °C i ca 90 min.

Recept av strimlor och tärningarFest som festFärskt köttStrimlor och tärningarHuvudrätt

julkalender