Lasagne

La­sag­ne

Enklare lasagne blir det inte. Lätt att laga och lätt att servera.

Total cooking time: 1 timme 15 minuter
Recipe yields: 8
Svårighetsgrad: Medelsvår
Malet kött av gris och nöt

Ingredienser: 

9 lasagneskivor

Ostsås

40 g margarin eller smör

4 tsk vetemjöl

8 dl mjölk

1⁄2 tsk salt

1⁄2 tsk muskot

4 dl riven ost

Instruktioner: 

Maletköttsås: Bryn maletkött och finfördela löken lätt i en varm, fettig stekpanna. Tillsätt tomater, tomatpuré, finfördelad vitlök, köttbuljongtärning och kryddor.

Ostsås: Låt koka upp fett och mjöl i en kastrull för såsen. Tillsätt rumsvarm mjölk långsamt och rör om hela tiden. Värm och rör om till såsen tjocknar och stiger. Var försiktigt så att inte mjölken bränner i bottnen! Krydda såsen och tillsätt riven ost lite i gången. Rör om så att blandningen blir jämn.

Instruktioner: Bred ut ett varv med ostsås på bottnen av en smord lasagneform. Sätt lasagneskivor på, maletköttblandning och ostsås. Upprepa samma procedur. Bred ostsås på de sista skivorna och strö riven ost på ytan. Stek i 225 °C i ca 30 min.

Ps. Du kan enkelt göra en vegetarisk lasagne genom att ersätta maletköttsåsen med tomatsås och olika grönsaker. 

Herr Snellmans recept, varsågod!

VIDEO AV HUR MAN LAGAR lasagne

Se på YouTube hur man lagar lasagne.

MaletköttreceptFarsdagRiktigt malet köttVardagsmatHuvudrätt

julkalender