Makaronilåda

Ma­ka­ro­nilå­da

Mmm, för Herr Snellmans makaronilåda. Enkel och god - inga krusiduller.

Total cooking time: 1 timme 15 minuter
Recipe yields: 6
Svårighetsgrad: Lättlagat
Malet kött av gris och nöt

Ingredienser: 

3 dl makaroner

400 g Snellmans Gris-nöt maletkött

1 stor lök

1 1⁄2 tsk salt

1 tsk grillkrydda

1⁄2 tsk svartpeppar

2 ägg

5 dl mjölk eller köttbuljong

Instruktioner: 

Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen. Bryn maletköttet och löken, krydda. Häll makaroner och maletkött i en form. Blanda mjölk och ägg och häll i formen. Stek i 200 °C ca 60 min och och vips har du en god makaronilåda!

Tips: 1. Du kan också använda okokade makaroner, tillsätt i så fall ytterligare 3–4 dl vätska. Rör om emellanåt. 

Tips 2. Ifall du vill ha en laktosfri makaronilåda, använd köttbuljong.

Tips 3. Du kan variera makaronilådan genom att strö riven ost över, ersätta en del av vätskan med tomatkross, tillsätta grönsaker, osv.

Tips 4. Gör en egen portionsform för varje portion.

Tips 5. Krydda t.ex. med vitlök, ost, osv.

Tips 6. Strö riven ost över makaronilådan.

P.S. Kom ihåg att du alltid kan frysa ner makaronilådan.

Herr Snellmans recept, varsågod!

Video av hur man lagar makaronilåda: 

Se på YouTube hur man lagar makaronilåda. 

MaletköttreceptRiktigt malet kött30-60 minuterVardagsmatHuvudrätt

superior rökt skinka