Maletköttbiffar

Ma­let­kött­bif­far

Detta recept på maletköttbiffar är det enklaste av alla. Enkla råvaror, utan krusiduller. Receptet är också lätt att experimentera med.

 

Total cooking time: 25 minuter
Recipe yields: 4
Svårighetsgrad: Lättlagat
Malet kött av gris och nöt

Ingredienser: 

1⁄2 dl skorpmjöl

1 1⁄2 dl grädde

1 lök (hackad)

2 ägg

salt

svartpeppar

1 msk smör till stekning

Instruktioner: 

Blanda skorpmjöl och grädde, låt svälla.

Bryn löken i smör. Blanda ingredienserna.

Forma maletköttbiffarna och stek i stekpanna tills de är vackert bruna.

Du kan också tillreda maletköttbiffarna i ugn i 220 °C i 20 minuter.

 

Ps. Du kan använda de maletköttbiffar som lämnar över nästa dag i hemlagade hamburgare.

 

Herr Snellmans recept, varsågod!

MaletköttreceptFarsdagLillajulVardagsmatHuvudrätt

julkalender