Maletköttsås

Ma­let­kött­sås

Vardagsklassikern maletköttsås kan enkelt piffas upp med en krydda. I detta recept kör vi med grillkrydda, men vi uppmanar dig att våga experimentera.

Total cooking time: 20 minuter
Recipe yields: 4
Svårighetsgrad: Lättlagat
Stekmalet kött

Ingredienser: 

400 g Snellmans Stekmaletkött

2 lökar

3 msk vetemjöl

1 nypa salt

1 nypa peppar

1 nypa grillkrydda

1 msk smör till stekning

7 dl vatten

Instruktioner: 

Bryn maletkött och lök. Sätt maletköttet till sidan på en tallrik. Tillsätt smör i stekpannan. När smöret sjuder, tillsätt ett par matskedar vetemjöl. Bryn mjölet och rör om. När mjölet har blivit brunt, tillsätt vatten och rör ständigt om. Låt såsen långsamt koka upp och tillsätt maletkött, lök och kryddor. Låt badda en stund.

Ps. Kom ihåg att du alltid kan tillreda en ny rätt av mat som blir över. Överbliven maletköttsås kan du använda på pizza eller på varma smörgåsar nästa dag. Du kan även frysa ner maletköttsåsen.

Herr Snellmans recept, varsågod!

VIDEO AV HUR MAN LAGAR Maletköttsås: 

Se på YouTube hur man lagar maletköttsås. 

MaletköttreceptReceptRiktigt malet köttÖvrigtHuvudrättSåserVardagsmat

julkalender