pasta bolognese recept

Pas­ta bo­log­ne­se

Pasta bolognese är en av de mest klassiska pastarätterna. Rätten har kommit från Bologna, Italien och det finns flera varianter av maträtten. Herr Snellmans bolognese innehåller lämpligt med vitlök och rejält med gott Stekmalet kött, som tillverkas av finländsk, gm-fri nöt innerstek, hörnstek samt ytterstek och rostbiff. Riktigt stekmalet kött kännetecknas även av att det alltid tillverkas av färskt kött, som inte varit nerfryst vid något tillfälle. Detta recept har gjorts tillsammans med tagliatellepasta och smakar bra med riven parmesanost.

Total cooking time: 45 minuter
Recipe yields: 4
Svårighetsgrad: Lättlagat
Stekmalet kött

Ingredienser: 

50 g selleri

100 g morot

1 lök

1 klyfta vitlök

500 g tomatkross

300 g vatten

30 g vetemjöl

1 msk soja

1 köttbuljongtärning

1 nypa oregano, peppar, salt efter smak

lite olja för stekning

Instruktioner: 

Skär grönsakerna i strimlor och krossa vitlöken. Fräs maletköttet och grönsakerna tills de fått färg. Tillsätt vetemjölet och blanda om. Häll i tomatpurén och vattnet. Lägg i köttbuljongstärningen och sojan. Smaka av med oregano, salt och peppar. Servera med tagliatellipasta, riven ost och en god sallad.

MaletköttreceptRiktigt malet köttVardagsmatPastaHuvudrätt

julkalender