Pasta carbonara

Pas­ta car­bo­na­ra

Åh, pasta carbonara - så enkelt och så gott! Carbonarasåsen går bra att laga under tiden som pastan kokar och sedan bara blanda ingredienserna med varandra. I pasta carbonara finns det förutom pasta och kött också ägg och grädde. Men om man vill går det också att laga utan grädde eller utan ägg. Peppar ingår ofta i receptet och därför passar Snellmans Tunntunna skinka med pepparsmak perfekt som ingrediens till pastarätten. Snellmans tunntunna helköttsuppskärningar innehåller rikligt med finländskt gm-fritt kött av lantgris och ingen natriumglutamat.

Pasta carbonara är ett säkert val att servera både åt gäster vid en finare middag och åt barn. Här följer Herr Snellmans pasta carbonara-recept, varsågod!

Recipe yields: 4
Svårighetsgrad: Medelsvår
Ohuen ohut Pippurinen kinkku

Ingredienser: 

1 lök

4 ägg

1 dl matlagningsgrädde

1 påse (70 g ) riven parmesanost

olja till stekning

färsk oregano

Instruktioner: 

1. Koka upp vatten till spaghettin och koka den enligt instruktionerna på förpackningen.

2. Hacka löken fint och strimla skinkan i små bitar.

3. Värm lite olja i en stekpanna och bryn skinkan och löken tills det fått färg och blivit knaprigt.

4. Vispa upp äggen med grädden i en skål.

5. Häll av den kokta spaghettin och rör ner den i stekpannan tillsammans med skinkan och löken. Häll på äggblandningen och parmesanosten.

6. Rör om så att såsen blir varm, men inte så länge att äggen börjar stelna. Smaka av med salt och peppar.

7. Servera genast med färska örter.

PASTA CARBONARA - SKINKPASTA AV SUPERIOR SKINKA: 

Pasta carbonara är en italiensk maträtt. Ordet carbonara syftar på svartpepparn som alltid ingår i receptet och kommer från att kolgruvarbetares lunch ofta var en pepprig pastarätt. Carbonarapastan går att anpassa enligt egen smak och ett tips är att tillägga blåmögelost, vilket vi också har gjort i videon. I vår video har vi använt superior skinka och pasta carbonaran görs utan ägg och lök eftersom ägg, som kan vara lite rå, inte alltid är i allas smak. Då lönar det sig helt enkelt att laga receptet utan ägg och istället dubbla mängden grädde!

Så här enkelt är det:

Denna pasta carbonara finns också på YouTube.

Recept av tunntunna helköttsuppskärningarUnder 20 minuterPasta