Pulled pork

Pul­led pork

Pulled pork tillreds vanligen av gris kassler eller bog. Köttet får vara i ugnen på låg temperatur tills det är så mört och saftigt att det går att riva isär förhand eller med gaffel.

Recipe yields: 4
Svårighetsgrad: Lättlagat
Maatiaispossun kassler

Ingredienser: 

1 dl rörsocker

1 msk Dijon-senap

2 tsk chilipulver

2 tsk salt

2 tsk svartpeppar

3 vitlöksklyftor

1⁄2 flaska mörk lager

1 dl vitvinsättika

1⁄2 dl sirap

1⁄2 dl BBQ-sås

Instruktioner: 

Blanda marinadens ingredienser. Sätt köttet i en plastpåse och häll på marinaden, låt marineras över natten i kylskåp. Tryck en stektermometer i köttet och sätt i en ugnsform, häll på marinaden. Stek i 120 grader till mätaren visar 93 grader (ca 5 timmar). Ta köttet ur ugnen och låt det vila ca en halv timme i folie. Riv köttet för hand eller med två gafflar. 

Servera som fyllning till hamburgare eller tex med klyftpotatis, häll på av den goda Pulled Pork såsen.

Recept av filéer och stekarSommarmat

julkalender