Pulled pork

Pul­led pork

Pulled pork tillreds vanligen av gris kassler eller bog. Köttet får vara i ugnen på låg temperatur tills det är så mört och saftigt att det går att riva isär förhand eller med gaffel.

Recipe yields: 4
Svårighetsgrad: Lättlagat
Maatiaispossun kassler

Ingredienser: 

1 dl rörsocker

1 msk Dijon-senap

2 tsk chilipulver

2 tsk salt

2 tsk svartpeppar

3 vitlöksklyftor

1⁄2 flaska mörk lager

1 dl vitvinsättika

1⁄2 dl sirap

1⁄2 dl BBQ-sås

Instruktioner: 

Blanda marinadens ingredienser. Sätt köttet i en plastpåse och häll på marinaden, låt marineras över natten i kylskåp. Tryck en stektermometer i köttet och sätt i en ugnsform, häll på marinaden. Stek i 120 grader till mätaren visar 93 grader (ca 5 timmar). Ta köttet ur ugnen och låt det vila ca en halv timme i folie. Riv köttet för hand eller med två gafflar. 

Servera som fyllning till hamburgare eller tex med klyftpotatis, häll på av den goda Pulled Pork såsen.

Recept av filéer och stekarSommarmat